dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Eerbetoon aan sopraan Maria Rondèl

Eerbetoon aan sopraan Maria Rondèl

18 mei 2014
Van zondag 18 mei 2014 tot en met zondag 18 mei 2014
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Door haarzelf en het Bamestra’s Collectief

Op zondag 18 mei komt de gevierde sopraan Maria Rondèl naar Dordrecht. Zij neemt voor deze gelegenheid het Bamestra’s Collectief mee naar Dordrecht, de stad waar zij 19 jaar woonde en werkte. Het ensemble zingt repertoire dat vele eeuwen beslaat, a cappella. Het concert start om 14.30 uur in Ketel 1 van het Energiehuis.

Maria Rondèl studeerde aan het Rotterdamse Conservatorium. Naast haar werk als uitvoerend musicus heeft zij haar methodische kennis en stemtechniek op verschillende generaties van studenten overgebracht. Haar kennis, ervaring en talent weet zij al jarenlang in te zetten voor onder meer de amateurmuziek. Maria Rondèl heeft jarenlang gezongen in het Nederlands Kamerkoor onder de bezielende leiding van Felix de Nobel. Zij heeft al vele jaren een internationaal succesvolle zangstudio in de Beemster en is jarenlang verbonden geweest aan de conservatoria van Amsterdam en Alkmaar. Bij haar afscheid in 2004 is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijzondere verdiensten op muzikaal gebied.

Het Bamestra’s Collectief, dat Maria in 1986 oprichtte, is niet eenkennig en put uit vier eeuwen vocale muziek. Van de verfijnde a-cappellazang uit de zestiende eeuw tot de complexe samenklanken van de close harmony en de veeleisende partituren uit de hedendaagse musical. Mozart, Bach, Schubert en Brahms zijn componisten die veelvuldig op de programma's verschijnen.

Maria Rondèl woonde 19 jaar in Dordrecht, gaf les aan de Toonkunstmuziekschool en was solist bij de Orchestvereeniging.

Dit concert is een initiatief van de Stichting Bijzondere Concerten.

Meer informatie en verkoop kaarten: www.muziekstroomdordrecht.nl of www.energiehuis.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!