dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Exclusief  Koning Willem II – diner

Exclusief Koning Willem II – diner

17 mei 2014
Van zaterdag 17 mei 2014 tot en met zaterdag 17 mei 2014
Van 18:00 uur tot en met 00:00 uur

Proef het culinaire leven aan het hof van koning Willem II en Anna Paulovna

Wilt u met vrienden en bekenden wel eens het culinair genieten aan het hof van Koning Willem II en Anna Paulovna ervaren? Kom dan op zaterdag 17 mei koninklijk dineren in museumrestaurant Art & Dining. Ter gelegenheid van de succesvolle tentoonstelling Willem II – Kunstkoning is het restaurant sfeervol in hofstijl aangekleed.

Tijdens het exclusief Koning Willem II - diner dineert u als een vorst. U gaat genieten van gerechten uit de tijd van Koning Willem II. Voor een uitgesproken vorstelijk gevoel neemt u vooraf deel aan een rondleiding door de unieke tentoonstelling Willem II- Kunstkoning.

Programma
Bij binnenkomst, om 18.00 uur, wordt u in Art & Dining hoffelijk onthaald  met een glas prosecco en een amuse. De heer Peter Schoon, directeur van het Dordrechts Museum, vertelt vervolgens over de totstandkoming van de tentoonstelling Willem II – Kunstkoning. Daarna staat er een rondleiding door deze weelderige tentoonstelling op het programma.

“Hoe heurt het”?
Na de rondleiding  gaat u aan tafel. Tijdens en tussen de gangen verzorgt bevlogen wetenschapsjournalist Lizet Kruyff, gespecialiseerd in gastronomische geschiedenis, historische kookkunst en etiquette korte intermezzo’s. Zij vertelt onderhoudend over eetgewoonten tijdens de regeerperiode van Willem II en over tafelmanieren en etiquette aan het hof rond 1850. Wat at en dronk men en “hoe heurde het eigenlijk”?

Rijntje Biljardt
Wat 17 mei bijzonder maakt als datum voor het diner, is dat het de geboortedag is van Rijntje Biljardt. Zij kookte onder meer voor Anna Paulovna op Paleis Soestdijk in 1837. Vorig jaar verscheen het boek  Rijntjes Keukengeheimen. Lizet Kruyff en Judith Baehner schreven het met behulp van Rijntjes kookschrift uit 1840. Op www.spinazieacademie.nl, een website over de smaak van de geschiedenis, vindt u meer interessante informatie over het werk van Lizet Kruyff.


 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Dordrechts Museum

museumrestaurant Art & Dining

www.dordrechtsmuseum.nl/tickets
Deel dit bericht met je vrienden!