dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Lezingen en informatiemarkt op 'Dag van de beroerte'

Lezingen en informatiemarkt op 'Dag van de beroerte'

13 mei 2014
Van dinsdag 13 mei 2014 tot en met dinsdag 13 mei 2014
Van 10:00 uur tot en met 15:00 uur


Tijdens de Europese ‘Dag van de Beroerte’ op dinsdag 13 mei is er in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk een speciaal programma voor patiënten, mantelzorgers en hulpverleners. Zij kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur lezingen en een informatiemarkt bezoeken over beroertes. Aanmelden voor de lezingen is nodig en kan op www.asz.nl. De markt is vrij toegankelijk.

Hoe herken je een beroerte, wat gebeurt er dan eigenlijk in de hersenen? Wat kun je zelf doen om een beroerte te voorkomen en wat als je toch getroffen wordt door een TIA (kleine hapering in de hersenen) of een CVA (beroerte)? Welke behandeling is er dan mogelijk, wat zijn de vooruitzichten, en wat kun je doen tegen lastige restverschijnselen? Op al deze vragen wordt tijdens de dag van de beroerte antwoord gegeven.

Op de markt is veel informatie verkrijgbaar over gezonde voeding en leefstijl. Er zijn medische testjes te doen, zoals een bloeddrukmeting. Verder zijn er stands van zorginstellingen die samenwerken met het Albert Schweitzer ziekenhuis in de (na)zorg aan CVA-patiënten, zoals Revalidatiecentrum Rijndam, revalidatieafdelingen van Crabbehoff, Swinhove, Egmontshof en Waerthove, de thuiszorginstellingen Aafje en Internos, MEE, patiëntenvereniging 'Samen Verder' en de Hart & Vaatgroep.

In de lezing 'Een beroerte… Weet wat je moet doen!' vertelt neuroloog Ruud Kleyweg hoe je een beroerte kunt herkennen en waarom het zo belangrijk is om direct naar het ziekenhuis te gaan bij de eerste signalen (dat zijn: gezichtsverlamming, plotseling niet kunnen zien met één oog, moeilijk verstaanbaar of warrig praten, plots moeilijk lopen of een verlamd been of arm). De tweede lezing behandelt 'Vermoeidheid en depressie na een beroerte' en wordt verzorgd door psycholoog Marjoke van Rooijen en ergotherapeut Christine Juffermans van Revalidatiecentrum Rijndam.

In de middag zijn er twee lezingen speciaal voor zorgverleners, over visuele beperkingen (door Visio) en over vermoeidheid en depressie (door Yulius) na een beroerte. Belangstellenden hiervoor kunnen contact leggen met Stichting Drechtzorg om zich aan te melden.

Info

Organisator:

Adres:

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Locatie Dordwijk

Deel dit bericht met je vrienden!