dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Meeslepend toneel met prachtige kostuums

Meeslepend toneel met prachtige kostuums

10 mei 2014
Van zaterdag 10 mei 2014 tot en met zaterdag 10 mei 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Vijfenzeventig jaar na het verschijnen van de legendarische film met in de hoofdrollen Vivien Leigh en Clark Gable, is er nu een toneelversie van Gejaagd door de wind. Op zaterdag 10 mei is de voorstelling te zien in het Energiehuis.

Anna Drijver speelt de eigengereide Scarlett O’Hara en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar is de vrijgevochten buitenstaander Rhett Butler. Niet alleen de acteurs, maar ook de kostuums van topontwerper Jan Taminiau stelen de show. Taminiau ontwierp onder meer hoepelrokken van spijkerstof.

Acht Oscars
Het boek Gone with the Wind van de Amerikaanse schrijfster Margaret Mitchell werd wereldberoemd door de gelijknamige film uit 1939. De rolprent won maar liefst acht Oscars en staat te boek als de succesvolste film aller tijden.

Burgeroorlog
Gejaagd door de wind is een wereldberoemde liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in het Amerika ten tijde van de Burgeroorlog. Een tijd waarin bestaande zekerheden als positie en welvaart en hiërarchie wankelden. Scarlett O’Hara is de ultieme moderne vrouw die meedogenloos nastreeft wat ze wil hebben. Als ze misgrijpt, begint ze weer opnieuw. De voorstelling kreeg goede recensies. 'Drijver is geloofwaardig als de meedogenloze Scarlett en Dchar bewijst weer hoe charmant hij is', schrijft het AD.

Foto: Nasrdin Dchar en Anna Drijver als liefdeskoppel. Foto Jean Philipse

Info

Organisator:

Adres:

Energiehuis

Noordendijk 148

Deel dit bericht met je vrienden!