dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

World Fair Trade Day in teken van faire kleding

World Fair Trade Day in teken van faire kleding

10 mei 2014
Van zaterdag 10 mei 2014 tot en met zaterdag 10 mei 2014


Zaterdag 10 mei is het World Fair Trade Day, een internationale dag om meer aandacht te vragen voor eerlijke handel. Ook Fairtrade Gemeente Dordrecht besteedt hier ieder jaar aandacht aan. Dit jaar zal de dag in het teken staan van faire kleding. Van een duurzame mode quiz, faire kledingetalages tot aan een fototentoonstelling en filmdocumentaire over de kledingindustrie.

De kledingindustrie is de afgelopen tijd veel negatief in het nieuws geweest door allerlei misstanden in deze keten. Aan de andere kant is er voor de consument steeds meer en meer keuze voor hippe duurzame kleding, ook in Dordrecht. Helaas is duurzame mode nog niet altijd herkenbaar voor de consument. Dat maakt Fairtrade Gemeente Dordrecht graag makkelijker voor het winkelend publiek. Daarom is er 10 mei van alles te beleven over dit thema.

Bij Expresso kunnen bezoekers meedoen met een quiz over duurzame mode en daarmee kans maken op mooie prijzen. Verder wordt er om bij Cinema The Movies in de filmlounge de filmdocumentaire China Blue vertoond: China Blue vertelt het verhaal van het dagelijks leven van Yasmine en haar collega's en geeft zo een schokkend beeld van de gevolgen van een overspannen textielmarkt, waarin de grote westerse merken alles bepalen en fabrieksarbeiders de prijs betalen. Bij aanvang van de film zal Iris Gardien van WOW-Lifestyle bezoekers meenemen in de wereld van de duurzame mode.

Ook kun je eerlijke etalages bij verschillende kledingwinkels tegenkomen in de stad, en kun je twee weken lang een fototentoonstelling over de kledingindustrie van de Schone Kleren campagne bezoeken bij DOOR. Daarnaast kun je de gehele week meedoen met een #FairSelfie actie en kansmaken op een fairtrade cadeaupakket.

Voor meer informatie over het exacte programma op en rondom World Fair Trade Day, bezoek de website www.fairtradegemeentedordrecht.nl. 

Info

Organisator:

Adres:

Fairtrade gemeente Dordrecht

Dordrecht

Deel dit bericht met je vrienden!