dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Edison-winnaar Bart Wirtz meets jazztrompettist Sean Jones (USA)

Edison-winnaar Bart Wirtz meets jazztrompettist Sean Jones (USA)

10 mei 2014
Van zaterdag 10 mei 2014 tot en met zaterdag 10 mei 2014
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 10 mei speelt in Jazzpodium DJS Bart Wirtz. Deze saxofonist won vorig jaar een Edison. Dit concert is onderdeel van zijn cd-releasetour, die hij samen doet met de Amerikaanse jazztrompettist Sean Jones. Bart Wirtz  speelt op zijn nieuwe album met een uitzonderlijke bezetting, onder meer basklarinet, vibrafoon en percussie, waarmee hij op grenzeloze wijze zijn diverse muziekinvloeden laat samenvloeien.

Zowel in Nederland als in Europa wordt Bart Wirtz gezien als een van de toonaangevende saxofonisten van zijn generatie. Hij heeft een flexibele stijl waarmee hij het hele spectrum bestrijkt van hardbop tot funk en nu-jazz. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling nadat hij de Edison Jazzism Publieksprijs ontving voor zijn album iDreamer waarop hij samenwerkte met Nicholas Payton. Nu is hij terug met een nieuw album dat op 25 april uitkomt. De bezetting bestaat verder uit Jan Smit op basklarinet, Jasper Soffers op toetsen en Joost van Schaik op drums.

Jazz and Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,00

10 mei 2014
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,-- / leden en jongeren tot 25 jaar € 4,00

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!