dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Mini-Concert

Mini-Concert

10 mei 2014
Van zaterdag 10 mei 2014 tot en met zaterdag 10 mei 2014
Van 11:00 uur tot en met 12:00 uur

‘Dordt, stad van de state van Holland, d’r is i’jje lèf gehak en gesneje maar je bleef wie je was mejje ègge karakter oppie eiland mejje Huis te Merweje…’

Muziekgroep Dichterbij geeft i.s.m. Boudewijn Zwart en de Ver. Vrienden van de Grote Kerk een mini-concert op de Pottenkade naast de Grote Kerk op zaterdagmorgen 10 mei 2014. ‘Komt u ook meezingen met het stadslied ‘Dordrecht, Stad der Staten’?

‘Dordrecht, Stad der Staten’, een fonetisch geschreven gedicht van Wim Jilleba is door componist Ronald van der Schelde van Muziekgroep Dichterbij op muziek gezet. De tekst is hilarisch doordat het in fonetisch Dordts is geschreven door schrijver en dichter Wim Jilleba (1928). In het kader van 200 jaar Koninkrijk wordt het stadslied aan iedereen aangeboden en groot en klein is van harte welkom om in te haken, mee te deinen en tevens mee te zingen. Verder kunt u genieten van andere gezongen gedichten van Dordtse dichters die door Dichterbij in verrassende arrangementen op muziek zijn gezet.

Concert
Muziekgroep Dichterbij, bestaande uit Marco Louwman, Paul Mol, Joke Snijders en gastzangeres Sandra Degenhart, brengt op de Pottenkade naast de Grote Kerk, haar mini-concert met een mengeling van gezongen gedichten van Dordtse dichters zoals Jan Eijkelboom, C. Buddingh’, Marieke van Leeuwen en Kees Klok.
Ga voor meer informatie naar deze link.
Muziekgroep Dichterbij :  Joke Snijders, tel.  06 20 62 54 94, www.dichterbij-dordt.nl

In het kort
Wat:            Meezinglied ‘Dordrecht, Stad der Staten’ en andere gezongen Dordtse gedichten.
Door wie:   Muziekgroep Dichterbij i.s.m. beiaardier Boudewijn Zwart en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk.
Waar:          Naast de toren Grote Kerk (Pottenkade) of bij slecht weer in ‘t Klockhuys aan de voet van de toren.
Wanneer:   zaterdag 10 mei 2014, 11.00 – 12.00 uur.
Voor wie:    iedereen
Toegang:   gratis
 

Info

Organisator:

Adres:

Boudewijn Zwart en anderen

Pottenkade naast de Grote Kerk

Deel dit bericht met je vrienden!