dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Schrijfworkshop 'Verder met kanker'

Schrijfworkshop 'Verder met kanker'

07 mei 2014
Van woensdag 07 mei 2014 tot en met woensdag 07 mei 2014
Van 10:00 uur tot en met 12:00 uur

Schrijfworkshop Verder met kanker in Hospice De Patio

In Hospice De Patio aan de Markettenweg 50 in Dordrecht is woensdag 7 mei de gratis schrijfworkshop Verder met Kanker te volgen. Deze duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. De workshop is bedoeld voor mensen die (ooit) de diagnose kanker hebben gekregen.

Onder leiding van Anja van der Starre krijgen deelnemers aan de workshop eenvoudige, maar verdiepende schrijfopdrachten. Deze helpen hen contact te maken met wat wezenlijk is op de route die ze tijdens het ziekteproces bewandelen. Doel is zonder oordeel vanuit het hart te schrijven, waardoor er rust en ruimte ontstaat.

Schrijfproces
Leren omgaan met kanker is een proces waar iedereen anders in staat. Dat het moeilijk en intensief is, staat wel voor een ieder vast. In de workshop beschrijven de deelnemers wat belangrijk voor hen is. Al schrijvend kunnen deze mensen orde te scheppen in de chaos die hen overspoelde sinds zij de diagnose ‘kanker’ kregen. Het kan hen helpen structuur in dit proces aan te brengen. Gevoelens, gedachtes, emoties, herinneringen: ze zijn het waard doorleefd en beschreven te worden.

De groep bestaat uit maximaal 6 mensen. Schrijftalent is niet nodig. Deelname aan de workshop, die in de sfeervolle familiekamer van De Patio wordt gegeven, is gratis. Aanmelden vooraf is noodzakelijk en mogelijk via e-mail of telefoon. Wie wel belangstelling heeft voor de workshop, maar op woensdagochtend 7 mei niet in de gelegenheid is, kan ook contact met De Patio opnemen.   

Hospice De Patio
Hospice De Patio, aan de rand van het Dordtse Weizigtpark, is een kleinschalige, huiselijke voorziening voor mensen in de laatste fase van hun leven, die niet thuis kunnen of willen sterven. De Patio, waar veel mensen met kanker verblijven, wil mensen het liefst al in een vroegtijdig stadium kennis laten maken met een hospice. Het is vaak een nuttige ervaring om er eens rond te kijken als de nood nog niet aan de man is. De rust en huiselijke sfeer worden als warm en prettig ervaren en nemen vaak direct alle vooroordelen weg. De jaarlijkse open dag draagt hier aan bij en De Patio ziet met deze schrijfworkshop ook een passende mogelijkheid om de kloof te verkleinen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Hospice 'De Patio'

Aan de rand van het Weizigtpark

078 6482442

hospicedepatio@hetspectrum.nl
Deel dit bericht met je vrienden!