dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Themarondleiding in Dordrechts Museum

Themarondleiding in Dordrechts Museum

05 mei 2014
Van maandag 05 mei 2014 tot en met maandag 05 mei 2014
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Kunstzin belicht unieke collectie kunstkoning Willem II

Wie benieuwd is naar de verhalen achter de mythische en unieke kunstcollectie van koning Willem II is op Bevrijdingsdag, maandag 5 mei, van harte welkom bij de themarondleiding Kunstzin in het Dordrechts Museum. De tour door de tentoonstelling Willem II - Kunstkoning toont de buitengewone voorliefde voor kunst en stijlvolle objecten van Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna.
Meer dan 60 kunstwerken geven in de tentoonstelling een beeld van de smaak en ambitie van de koning als verzamelaar. Aangevuld met prenten en portretten, meubels, kleding en verblindende juwelen vertelt de tentoonstelling ook het verhaal van Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna.

Serie
Kunstzin is onderdeel van een serie themarondleidingen die tot en met 15 juni wekelijks afwisselend op maandag, donderdag of vrijdag plaatsvinden. Naast een kijkje in het leven van de Oranjevorst en zijn vrouw Anna, krijgen deelnemers ook interessante informatie over de bijzondere en kostbare kunstcollectie met onder meer wereldberoemde topstukken van Rembrandt, Rubens en Leonardo da Vinci.

Willem en Anna
Willem II trouwde in 1816 met tsarendochter Anna Paulowna. Hierdoor raakte het Huis van Oranje nauw verbonden met de Russische Romanov dynastie. Anna was de dochter van tsaar Paul I en de zus van diens opvolgers Alexander I en Nicolaas I.

Datum:              maandag 5 mei
Aanvang:           14.30 uur
Locatie:             Dordrechts Museum
Deelname:       € 4,- excl. museumentree
Aanmelden:      www.dordrechtsmuseum.nl/tickets
Meer weten?    www.wII-kunstkoning.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!