dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Dansbare Balkan- en zigeunermuziek van Kasha Nasha in Jazzpodium DJS

Dansbare Balkan- en zigeunermuziek van Kasha Nasha in Jazzpodium DJS

03 mei 2014
Van zaterdag 03 mei 2014 tot en met zaterdag 03 mei 2014
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur


Op zaterdag 3 mei speelt in Jazzpodium DJS Kasha Nasha. Kasha Nasha, Russisch voor ‘onze brij’, speelt dansbare Balkan- en zigeunermuziek met een stevige portie gipsyrock en een snufje jazz. Met vrolijke arrangementen van gipsyklassiekers en originele composities maakt Kasha Nasha avontuurlijke muzikale interpretaties. Het virtuoze spel en het aanstekelijke spelplezier spreekt een breed publiek aan en maakt van ieder optreden een feestje. Kasha Nasha speelde in de afgelopen jaren op alle grote festivals zoals De Parade, Gipsy Festival, Music Meeting, Zwarte Cross en Mundial. Onlangs bracht Kasha Nasha de EP ‘Balkan on the rocks’ uit. Hun debuutalbum ‘Ministry of Carnival’ (2011) kreeg veel positieve recensies.

Kasha Nasha werd eind 2008 opgericht door klarinettist Gottfrid van Eck. Muziek van John Zorn (o.a. Massada-project), Klezmer Madness, Balkan Beat Box en DJ Shantel inspireerden hem tot het formeren van een nieuwe band. Daarin wilde hij klezmer-, Balkan- en gipsymuziek vermengen met pop en jazz.

In zangeres Iritchka (Pauni Trio) vindt de band een bezielde rasentertainer die de Balkan met de paplepel ingegoten kreeg. Een vurige frontvrouw met een stralende en flexibele Balkan-stem, in staat om het publiek mee te slepen van een emotioneel geladen song naar een opzwepend dansfeest.
Werelds! brengt elke  eerste zaterdag van de maand een feestelijke live-band die ‘wereldmuziek’ speelt, variërend van Balkanbeat en Latin tot Afrikaans en reggae.

Zaterdag 3 mei
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
deur open: 21.30 uur / aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,- / Leden € 4,- < 25 jaar
www.jazzpodiumdjs.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!