dinsdag 27 juli 2021

Alles over Dordrecht

Laura Vane & The Vipertones presenteert nieuwe album ‚Bodyquake’ in Dolhuis

Laura Vane & The Vipertones presenteert nieuwe album ‚Bodyquake’ in Dolhuis

01 mei 2014
Van donderdag 01 mei 2014 tot en met donderdag 01 mei 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Na een jaar lang schrijven, experimenteren en sleutelen zijn Laura Vane en haar Vipertones klaar om op donderdag 1 mei a.s. naar buiten te treden met hun nieuwste creatie en presenteren zij in het Dolhuis hun nieuwe (inmiddels 3e) album getiteld ‚BodyQuake’.

Sinds de start in 2009 mag Laura Vane & The Vipertones zich verheugen op een trouwe fanbase over de gehele wereld. Vanuit de ‘underground’ Soul & Funk scene - waar de eerste twee albums met overweldigend enthousiasme werden ontvangen - veroverden zij de harten van vele fans. Nu - anno 2014 – verschuift de bekende retro-soulstijl van de band langzaam naar iets rauwers, waarbij de band zich laat verleiden tot meer eigentijdse popliedjes.

De nieuwe plaat klinkt overtuigend en natuurlijk ondanks het gebruik van een breed scala aan instrumenten, van rauwe elektrische gitaren en smerige synthesizerbaslijnen naar breekbare en emotionele strijkerssecties en een verslavend lekkere mondharmonica. De dansgrooves zorgen voor de hitte en de ballads zorgen voor een weldadig koel briesje, dat van deze plaat een compleet en samenhangend geheel maakt.

Met de twee videoclips die vooraf zijn gegaan aan de release van 'BodyQuake' kun je al snel kennismaken met de nieuwe richting die de band heeft ingeslagen. De band liet zich voor de plaat inspireren door veelvuldig te luisteren naar legendarische blues, glamrock, hiphop, soul en pop platen.

Laura en de mannen kijken ernaar uit om in 2014 een hoop optredens te doen en voor veel opschudding te zorgen! Als je de band al eens hebt zien optreden, zal het je al snel opvallen dat ze bijna gehalveerd zijn naar een strakke en compacte vijfkoppige band. Met het optreden in het Dolhuis luidt de band haar‚ BodyQuake Spring tour 2014’ in die zal leiden langs vele festivals en podia in zowel binnen- als buitenland. Wie de band vaker wil zien kijkt op de website www.lauravaneandthevipertones.com
 
Bezetting:
Laura Vane – Vocalen // Ton van der Kolk - bas // Phil Martin - drums // Frank Montis - toetsen // Eric van Dijsseldonk - gitaar

Op donderdag 1 mei openen de deuren van Dolhuis om 20:00 uur en de band start 20:30 uur. De entree is € 8,- vvk en € 10,- aan de deurVideoclips van de nieuwe plaat
1ste single Pictures - http://youtu.be/Yhw6yx4b5UY
2de single BodyQuake - http://youtu.be/Mf3Cq3By3oE

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Het Dolhuis

Het Dolhuis

www.dolhuis.com
Deel dit bericht met je vrienden!