Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schilder mee in het Koninklijk Schildersatelier: Paasworkshop (Russische) eieren schilderen'
19apr 2014

Schilder mee in het Koninklijk Schildersatelier: Paasworkshop (Russische) eieren schilderen

Van zaterdag 19 april 2014 tot en met zondag 20 april 2014, van 14:00 tot 16:30 uur.

Verhalen kun je schrijven, maar je kunt ze ook schilderen. Zelfs op een ei. Tijdens de workshop paaseieren schilderen leer jij hoe dat moet. Kom dus op zaterdag 19 of zondag 20 april naar het Dordrechts Museum en schilder en versier je ei in het Koninklijk Schildersatelier. 

Wat ga je doen? Eerst zoek je in de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning  het kostbare paasei van Willem II en zijn Russische vrouw Anna, een porseleinen ei uit 1835. In Rusland was het een gewoonte dat mensen elkaar een prachtig beschilderd paasei met een verborgen verhaal gaven. Op het ei van Willem en Anna schilderde een kunstschilder dat verhaal. Wil je ook een ei dat een verhaal vertelt? Of versier je het liever anders?
In het Koninklijk Schildersatelier van het museum ga je aan de slag met verf en materialen om je ei feestelijk te versieren. Een museumdocent helpt je op weg met handige tips. Zo heb jij straks met Pasen een bijzonder ei op tafel.

Inloopworkshop voor kids /Zaterdag 19 en zondag 20 april/ 14.00 – 16.30 uur/Dordrechts Museum/Gratis, t/m 12 jaar geen museumentree/Aanmelden niet nodig.

Contactinformatie:
Locatie: Nieuwe Haven 30
Organisator: Dordts Museum
Telefoonnummer: +31 (0)78 770 5320
Email:e.kara@dordrecht.nl
Website:www.dordrechtsmuseum.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!