Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: ''Record Store Day' bij Velvet Music'
19apr 2014

'Record Store Day' bij Velvet Music

Zaterdag 19 april 2014 vanaf 10:30 uur.

Op zaterdag 19 april zal de vijfde editie van Record Store Day, hét feestje voor en door de onafhankelijke platenzaken over de gehele wereld, plaatsvinden. Opnieuw zal lokale platen- en cd-winkel Velvet Music Dordrecht er alles aan doen om een feestje te bouwen in de winkel aan de Vriesestraat.
 
Record Store Day is een uniek evenement dat plaatsvindt in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan en is hiermee het grootste en tevens het meest intieme muziekevenement ter wereld. De eerste editie vond plaats in enkele tientallen platenwinkels in de Verenigde Staten in 2007, waarna al gauw winkels over de hele wereld meededen. Vanaf 2009 wordt er dus ook jaarlijks een Record Store Day in Nederland georganiseerd, en deze vindt altijd plaats op de derde zaterdag in april.
 
Dit jaar zullen er weer honderden unieke en exclusieve releases het licht zien, veel daarvan speciaal en alléén ter gelegenheid van Record Store Day! De oplages van al deze gekleurde 7''s, vierkante LP's en splatter-10''s zijn vaak heel klein, dus kom absoluut even langs die dag. Artiesten waarvan er uniek materiaal verschijnt zijn o.m. The Rolling Stones, Pixies, The Doors, Blaudzun, R.E.M., Joy Division en Bruce Springsteen.
 
De winkelvloeren van meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in Nederland veranderen op Record Store Day in kleine muziekpodia met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om zoveel mogelijk winkels aan te doen, een enkele band heeft zelfs 10 optredens in platenzaken die dag . Of de artiest nu al een volledig uitverkochte clubtour in het vooruitzicht heeft of debuteert op Record Store Day:  er wordt met liefde gespeeld en geluisterd.
 
Ook het instore-programma is zoals elk jaar de moeite waard, want Velvet Dordrecht zal die dag tevens het podium zijn van vele artiesten die gratis die een instore-optreden zullen geven in de knusse zaak. De lijst is ook dit jaar meer dan indrukwekkend te noemen: vanaf 10.30 uur zullen Laura Vane & the Vipertones, Novack, Mintzkov, Happy Camper, Intergalactic Lovers, Coppersky en als uitsmijter De Staat een intiem optreden komen verzorgen bij Velvet Music Dordrecht die dag. Voor de precieze aanvangstijden verwijzen we je graag naar onze Facebookpagina, www.facebook.com/velvet.dordrecht. Alle optredens zijn gratis toegankelijk, maar vol=vol natuurlijk! Kijk ondertussen ook alvast even naar de volledige en prachtige lijst van de speciale items die we vanaf 19 april zullen gaan verkopen op http://www.recordstoreday.nl/releases2014/.

Contactinformatie:
Locatie: Vriesestraat 110
Organisator: Velvet Music


Deel dit bericht met je vrienden!