Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dordtse Dag van de Poëzie: Havendichters'
13apr 2014

Dordtse Dag van de Poëzie: Havendichters

Zondag 13 april 2014, van 14:00 uur tot 15:30 uur.


Kwalitatief hoogstaande poëzie op verrassende locaties, dat is de Dordtse Dag van de Poëzie. Deze mooie Dordtse traditie wordt dit jaar op zondag 13 april gevierd. Het thema: Havendichters. Bezoekers maken om 14.00, 14.30, 15.00 of 15.30 een poëzietour
langs indrukwekkende havenpanden, waar dichters van naam optreden. Denk hierbij aan Henk Ester, Arthur Lava en Charlotte Mutsaers. Een must voor iedere dichtliefhebber.

Klinkende namen
Tijdens de Dordtse Dag van de Poëzie van dit jaar treden er vier dichters en één muzikante op:
 
Henk Ester
Traditiegetrouw komt de winnaar van de C. Buddingh’-prijs langs op de Dordtse Dag van de Poëzie. Dit jaar is dat Henk Ester, die met zijn bundel Bijgeluiden hoge ogen gooide. De juryuitspraak ‘Wie zich met Ester op pad waagt, ontdekt hoe geestverruimend poëzie kan zijn’, belooft veel goeds.
Charlotte Mutsaers
De Jacobus van Looy­prijs, de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs: het werk van schrijfster en beel­dend kunstenaar Char­lotte Mutsaers is ori­gineel en veelgeprezen. En dat is niet voor niets, Mutsaers is één van de betoverendste schrijvers in het Nederlandse taalgebied en blijft verbazen.
Nele Mennes
Theatermaakster, zangeres en actrice Nele Mennes zorgt voor een muzikaal randje. Haar prachtige, ontwapenende en intieme nummers zijn om stil van te worden en weg bij te dromen.
Arthur Lava
Arthur Lava schrijft aanstekelijke, opzwepende en toegankelijke gedichten. Dit enfant terrible van de Amsterdamse Dichters (bron: het Parool) behoorde tot de geruchtmakende dichtersbeweging De Maximalen en publiceerde verschillende dichtbundels.
Florence Tonk
Rauw en teder, fysiek en lyrisch, intiem en aards: de gedichten van Florence Tonk wisselen van kleur en toon. Ze schrijft over het echte leven en haalde met haar roman Blijf bij ons de longlists van de Academica Literatuurprijs en de Vrouw&Proza DebuutPrijs.

In het kort
Wat:        Dordtse Dag van de Poëzie: Havendichters
Startpunt:    Sociëteit Amicitia, Vlak 1, Dordrecht
Wanneer:    zondag 13 april, 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur
Voor wie:    dichtliefhebbers
Toegang:    € 10 (normaal) / € 7,50 (CJP en bibliotheekleden)
Tickets zijn te koop in Centrale Bibliotheek Dordrecht en op www.debibliotheekaanzet.nl. Op vertoon hiervan krijgt men bij bezoek van de eindpresentatie van stadsdichter Marieke van Leeuwen, op zaterdag 12 april in de Kunstkerk, een dichtbundel cadeau.
 


      

 

Contactinformatie:
Locatie: Vlak 1
Organisator: Bibliotheek AanZet


Deel dit bericht met je vrienden!