Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dordts Patriciërshuis organiseert tentoonstelling en lezing over de “Franse tijd”.'
11apr 2014

Dordts Patriciërshuis organiseert tentoonstelling en lezing over de “Franse tijd”.

Vrijdag 11 april 2014 vanaf 19:00 uur.

Zaterdag 23 november 2013 heeft het publiek kunnen genieten van een enorm spektakel aan de Merwekade en aan de overkant in Papendrecht. Een deel van de geschiedenis van beide steden werd op initiatief van het Dordts Patriciërshuis tot leven gewekt en is door een aantal TV-ploegen voor het nageslacht vastgelegd. Franse kanonniers vuurden vanuit Papendrecht hun kogels af op aan de overkant gelegen Hollandse mariniers, Pruisische soldaten en Kozakken.

Over dit onderwerp is in dit sfeervolle huismuseum met behulp van bruiklenen van het Dordrechts Museum een tentoonstelling ingericht. Op deze tentoonstelling is een aantal voorwerpen te zien, die nog nooit eerder ten toon zijn gesteld. Eén van deze voorwerpen is een bavelaar (beeldsnijwerk) van deze beschieting.

Tevens is door de werkgroep onder leiding van historicus Kees Weltevrede over deze belangwekkende periode in de Vaderlandse geschiedenis een lezingencyclus georganiseerd.

Vrijdag 21 maart vond in dit kader de één na laatste lezing plaats, die geheel was uitverkocht. Peter van Rooden, Frits Hoppel en Chiel Verwaal verzorgden een zeer interessante presentatie over de dienstplicht in het Franse leger. Zij hadden ook een acteur uitgenodigd, die was gekleed in een uniform uit die tijd (foto Stefan Hoppel).

Op vrijdag 11 april zal Kees Weltevrede de laatste lezing uit de cyclus verzorgen met als titel:
“Wat heeft de Franse tijd ons gebracht?”

De toegangsprijs bedraagt € 10. Hierin is een rondleiding door het museum (start 19.00 uur) begrepen alsmede een hapje en een drankje na afloop.

Aanmelding kan plaatsvinden via www.dordtspatriciershuis.nl
Het museum is gevestigd aan de Wolwevershaven 9.

Contactinformatie:
Locatie: Wolwevershaven 9
Telefoonnummer: 078 843 87 46
Email:info@dordtspatriciershuis.nl
Website:http://www.dordtspatriciershuis.nl


Deel dit bericht met je vrienden!