Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: '[F]luister: Sam Amidon + Winterdagen'
08apr 2014

[F]luister: Sam Amidon + Winterdagen

Dinsdag 8 april 2014 vanaf 20:00 uur.

Op dinsdag 8 april is er weer een editie van [F]luister, deze keer in het Energiehuis, Noordendijk 148 te Dordrecht en Powerd by Popcentrale.
Kaarten voor dit dubbelconcert in Ketel 1 kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar via www.energiehuis.nl 
Misschien wel het hoogtepunt van 8 jaar Urban Explorers Festival: Sam Amidon in een afgeladen en broeierig Pictura. Met een show vol vaart, humor en prachtige folksongs wist Sam het publiek in te pakken. Maar het waren de contemporary dansers van Arch 8 crew die op het einde er een memorabele avond van maakten. We zijn weer blij dat Sam Amidon terug komt naar Dordrecht.
 
Sam Amidon
is een Amerikaanse folk artiest die traditionals zo naar zijn hand weet te zetten dat het lijkt alsof hij ze gisteren zelf geschreven heeft. Met zijn aangenaam-rustige stemgeluid lijkt hij een beetje op Damien Jurado en Nick Drake, en dan beheerst Amidon ook nog eens de banjo, piano, gitaar en viool. Was hij op zijn voorlaatste album I See The Sign (2010) nog aan het experimenteren met IJslandse producers en elektronica, zijn nieuwe plaat Bright Sunny South (2013) is weer voornamelijk akoestisch. Prachtige, gelaagde folk die heden en verleden met elkaar verbindt.
 
Winterdagen 
is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg en bassist Martijn Eikenhout. Deze avond wordt het duo bijgestaan door Jaap Rovers op viool. Samen nemen ze je mee op een verkenningstocht van beeldende en minimale muziek. Geïnspireerd door artiesten als Phillip Glass, Nils Frahm en Sigur Rós brengen ze zachte melancholische klanken ter gehore. Ze houden het spannend door meerdere instrumenten te bespelen en live op improvisatorische wijze te spelen.
 
Contactinformatie:
Locatie: Noordendijk 148
Organisator: Energiehuis


Deel dit bericht met je vrienden!