Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Innovatie en hoger onderwijs in Dordrecht en Drechtsteden'
03apr 2014

Innovatie en hoger onderwijs in Dordrecht en Drechtsteden

Donderdag 3 april 2014, van 15:00 uur tot 17:30 uur.

Begin is het bindend begrip in Dordrecht. Startpunt voor ondernemen, broedplaats voor groei, samenwerking en onderscheidend vermogen. De gemeente Dordrecht wil deze profilering in de Drechtsteden versterken met verbindingen naar hoger onderwijs. Verbindingen die direct iets opleveren voor bedrijven, gemeente en onderwijs.

Hogeschool Inholland gaat samen met ondernemers en ondernemende studenten uit de regio Drechtsteden onderzoeken hoe bestaande initiatieven versterkt kunnen worden en hoe de vraag naar en het aanbod van hoger onderwijs nu en in de toekomst verbonden kunnen worden.

Hoe?
Hoe gaan we dat doen? Samen met gemeente, bedrijven en (onderwijs)instellingen zetten we de kansen en mogelijkheden op een rij. We delen kennis over leren, innoveren en samenwerken en werken met ondernemers en ondernemende studenten aan hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden: Learning by doing business. Aanpakken dus. Parallel hieraan onderzoeken we wat de beste vorm van hoger onderwijs is die past bij de kenmerken van de bedrijven uit deze regio. De behoefte aan hoger onderwijs en het aanbod van hoger onderwijs komen zo bij elkaar.

Voor wie?
Ondernemers, studenten, bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij, of werkzaam in Dordrecht of regio Drechtsteden. Samen de eigen positie versterken en de verbinding naar hoger onderwijs maken.

Learning by doing business sessies:
Donderdag   3 april     15.00 - 17.30 uur
Donderdag   8 mei      15.00 - 17.30 uur
Donderdag  22 mei     15.00 - 17.30 uur

In de Learning by Doing Business sessies draait het om nieuwe, meer of betere business voor uw bedrijf of instelling. Deze aanpak werkt zowel voor kleine als grote bedrijven, zowel vanuit een succespositie als de noodzaak om te veranderen. De deelnemers helpen elkaar bij zowel de individuele als de gezamenlijke vraagstukken. Parallel aan de LBDB-sessies worden oplossingen gezocht die de bouwstenen vormen voor hoger onderwijs in Dordrecht/Drechtsteden.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij De Wereldwaag, Wijnstraat 237 in Dordrecht.
Aanmelden of meer informatie via mirjam.louter@inholland.nl

Contactinformatie:
Locatie: De Wereldwaag, Wijnstraat 237
Organisator: InHolland
Email:mirjam.louter@inholland.nl


Deel dit bericht met je vrienden!