Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Inschrijvingen Open Monumentendagen Dordrecht'
21mrt 2014

Inschrijvingen Open Monumentendagen Dordrecht

Van vrijdag 21 maart 2014 tot en met vrijdag 23 mei 2014.

Inschrijvingen Open Monumentendagen Dordrecht van start
 
Dordrecht herbergt bijna 1.000 monumenten die met name in de historische binnenstad te bewonderen zijn. Maar ook buiten het centrum staan vele bijzondere gebouwen die eens per jaar worden opengesteld. Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 vinden de 28ste landelijke Open Monumentendagen plaats en worden tientallen panden in het zonnetje gezet. Verschillende historische gebouwen, vaak met bijzondere verhalen, zijn dan gratis toegankelijk voor het publiek.
 
Het thema van dit jaar is ‘Op Reis’. Dit thema is mede gekozen omdat 2014 is uitgeroepen tot het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed. Evenals voorgaande jaren worden de openstellingen omlijst met verschillende activiteiten in de historische binnenstad. Zo vinden er onder andere weer allerlei muzikale uitvoeringen, tentoonstellingen en wandelingen plaats. 
 
Bovendien wordt op vrijdag 12 september de Klassendag georganiseerd. Deze dag is speciaal in het leven geroepen om ook jongere doelgroepen op een laagdrempelige manier bij cultureel erfgoed te betrekken. Honderden leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool krijgen in de ochtend les over monumenten en bezoeken ’s middags ook daadwerkelijk een monument.
 
Oproep
Om zoveel mogelijk bezoekers te laten genieten van al het culturele erfgoed dat Dordrecht rijk is, doet de organisatie hierbij dan ook een oproep aan alle eigenaren en/of beheerders van monumenten in Dordrecht om zich voor dit unieke evenement aan te melden. Dordrecht Marketing stelt ook weer de uitgebreide Monumentengids samen waarin alle deelnemers en het gehele programma in worden vermeld. Organisaties die met activiteiten willen inhaken op de Open Monumentendagen en vermeld willen worden in de gids, worden daarom ook verzocht om contact op te nemen. Geïnteresseerden (ook particulieren) kunnen zich vóór 23 mei aanmelden via de website.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Open Monumentendagen
Email:openmonumentendagen@dordrecht.nl
Website:www.monumentenindordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!