Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Wahlverwandtschaft bij Pictura'
01mrt 2014

Wahlverwandtschaft bij Pictura

Van zaterdag 1 maart 2014 tot en met zondag 6 april 2014.

Een tentoonstelling van Eli Content, Joanneke Meester en Irene van de Mheen
 
Zaterdag 1 maart opent in Pictura om 17.00 de expositie Wahlverwandtschaft. Wahlverwandtschaft toont beeldend werk van de kunstenaars Eli Content, Joanneke Meester en Irene van de Mheen. Deze tentoonstelling is te zien van 1 maart tot en met 6 april 2014.
 
Schilderen is voor Eli Content essentieel in zijn manier van leven, het is vorm geven aan zijn bestaan, aan zijn joods zijn. De joodse cultuur vertegenwoordigt voor hem een denkwereld en niet een verzameling ‘folkloristische’ verschijnselen. Teksten uit de joodse traditie, maar ook literatuur en gedichten vormen zijn bron van inspiratie.
 
Joanneke Meester verwierf internationale bekendheid met het pistooltje dat ze maakte van haar eigen huid. Maatschappelijk bewustzijn staat nog steeds centraal in haar recente, op tekst gebaseerde werk. Haar installaties en collages zijn een zoektocht om de gelaagdheid en complexiteit van taal in beeld te vangen en dichter bij antwoorden te komen op existentiële vragen rond geweld, identiteit en het dagelijks leven.
 
Irene van de Mheen maakt intiem werk op papier en monumentale site-specific installaties waarbij het intuïtieve en speelse karakter van de kleine tekeningen zoveel mogelijk bewaard blijft. Daarbij verkent ze de mogelijkheden en grenzen van het tekenen. Het is een visueel onderzoek naar de relatie tussen de architecturale ruimte en het platte vlak.

Contactinformatie:
Locatie: Voortsraat 190-192
Organisator: Teekengenootschap Pictura
Telefoonnummer: +31(0)78 6149822
Email:info@pictura.nl
Website:www.pictura.nl


Deel dit bericht met je vrienden!