maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

ToBe gaat Vreemd met Free Sax

ToBe gaat Vreemd met Free Sax

31 januari 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

BIO Free Sax  31 januari 2014

De 5 bandleden van Free Sax hebben elkaar gevonden tijdens jamsessies. En het sessie-gevoel is altijd gebleven. De setlijst werd ter plaatse op een bierviltje samengesteld en vanaf de aftrap was er een goede klik tussen de bandleden, die allemaal de voorliefde hadden voor muziekstromingen zoals jazz, soul en funk. 

De bezetting bestaat uit trompet, saxofoon, gitaar, basgitaar en drums.  Incidenteel bijgestaan door een toetsenist of andere gastmuzikanten. De 'gaten' in de muziek worden opgevuld met een flinke dosis improvisatie.  Deze improvisatie zorgt ervoor dat de live sfeer er altijd goed in zit en een optreden  altijd interessant blijft. Free Sax speelt dus een mix van jazz, soul & funk, met stukken van o.a. Herbie Hancock, Sonny Rollins, Brandford Marsalis en diverse jazz standards, gestoken in een modern jasje. Incidenteel komt een eigen werkje voorbij.

Er wordt inmiddels ook gewerkt aan meer eigen repetoire. Eens per maand organiseert Freesax tevens jamsessies in Rotterdam, die als maar populairder worden en bezocht door steeds meer muzikanten en publiek. Heb je interesse en wil je een keer meedoen aan deze sessies of vind je het gewoon leuk om het allemaal te aanschouwen kijk dan ook op de website, freesax.nl Je bent van harte welkom! Op onze site kun je tevens bekijken waar we binnenkort weer op de planken staan.

Info

Organisator:

Adres:

Café De Vreemde Eend

Bagijnhof 27

Deel dit bericht met je vrienden!