maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

ToBe gaat Vreemd met Stone Golem

ToBe gaat Vreemd met Stone Golem

24 januari 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Stone Golem toont tijdens hun cd presentatie (2012) enige gelijkenissen met de kunstzinnige band uit Los Angeles. Op een groot videoscherm vertellen de arty animaties over the Universe of  Stone Golem. Voor het scherm spelen Mark, Wouter, Michel en Teus de plaat integraal.

Het is een conceptalbum geworden dat ons meeneemt in de wereld van een folkloristisch stenen gedaante. ''A sun rises, a star dies, the Golem cometh.'' De opener 'Sunrise' komt rustig op maar het viertal zet al vrij snel een flinke geluidsmuur neer. In 'Turbotrucker' horen we een andere band uit steen, The Queens of the Stone Age, in gedachten voorbij gaan terwijl ook Monster Magnet voor enige spacy inspiratie heeft gezorgd.

De vier leden soleren er samen flink op los en willen soms iets te ver de muzikale ruimte in. De tempowisselingen zijn af en toe een verademing. Er is echter niet veel tijd. ''The Golem is closing in!'' Het moment voor een 'Aerial Escape' waarin flink de beuk wordt ingegooid om vervolgens af te dwalen als een wandering spirit naar Desert VI. Melodieus klinkt het door diverse soundscapes die weergeven hoe het ongeveer moet zijn daar in outer space.

Toch brengen ze ons terug naar huis via ruige wegen langs Wolfmother en Black Stone Cherry. Tijdens 'Home Again' komt het country aspect naar boven. Frontman Mark slidet over zijn gitaar richting het einde, richting het instrumentale, elf minuten durende epos 'Worldeater'. Het is nog niet helemaal over want we krijgen een voorproefje van de tweede plaat. De wereld is misschien nu nog wat veel voor Stone Golem.

In Nederland en omstreken kunnen ze met deze aanpak van artwork, animatiebeelden en de originele, uitgebreide rockmuziek zeker wat betekenen

Info

Organisator:

Adres:

Café De Vreemde Eend

Bagijnhof 27

Deel dit bericht met je vrienden!