maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Voorbereidingsbijeenkomst 'Sociaal doe-het-zelven'

Voorbereidingsbijeenkomst 'Sociaal doe-het-zelven'

22 januari 2014
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Op 22 januari is er in De Buitenwacht om 20.00 uur een voorbereidingsavond voor het 'Sociaal doe-het-zelven' van 26 februari.

Bij de meesten van u zal het inmiddels bekend zijn: op woensdag 26 februari wordt in De Buitenwacht in Dordrecht (Bosboom-Toussaintstraat 67) een groot evenement georganiseerd over armoede in onze stad, onder de noemer “Sociaal doe-het-zelven”. Wij willen op deze dag vooral de bewoners een stem geven.

Niet als slachtoffer, maar als mensen met talenten en mogelijkheden die zelf in actie kunnen komen om hun eigen situatie en die van hun buurt- en wijkgenoten te verbeteren.

We organiseren een doorlopend programma van 14.00 uur tot 22.00 uur met workshops, informatie over bewonersinitiatieven, voorbeelden van sociale zelforganisaties, discussies en uiteraard amusement. Aan het eind van de dag hebben we een sociaal manifest opgesteld en een armoedekalender ingevuld met activiteiten voor de komende maanden.

Voor het welslagen van deze dag hebben we de bijdrage nodig van zoveel mogelijk organisaties en personen met initiatieven en ideeën. Er gebeuren veel mooie dingen in onze stad, die mensen weer nieuwe perspectieven kunnen bieden. Hoeveel aanstekelijke voorbeelden kunnen we laten zien? U bent van harte uitgenodigd om met uw bouwstenen mede het programma te vullen.

Enkele voorbeelden:
- met aanwezigen een discussie aangaan
- een presentatie houden
- een workshop verzorgen
- een initiatief aan de man te brengen
- een groep vormen voor een sociaal project

Op 22 januari is er in De Buitenwacht om 20.00 uur een voorbereidingsavond. We bespreken dan het programma en het draaiboek, het concept van het sociaal manifest en de thema's en stellingen voor de discussies. Uw inbreng wordt hierbij zeer op prijs gesteld. Ik verzoek u in verband met de organisatie ons even per e-mail van uw komst op de hoogte te stellen.

Als bijlagen heb ik toegevoegd: de eerdere aankondiging, en de flyer in jpg-formaat met het verzoek om deze middels website en sociale media te verspreiden. U kunt ook onze pagina op facebook liken en delen.

Info

Organisator:

Adres:

de Buitenwacht

Bosboom Toussaintstraat 67

Deel dit bericht met je vrienden!