maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Dordrechts Museum haalt het beste uit de jaren 80

Dordrechts Museum haalt het beste uit de jaren 80

19 januari 2014
Van 13:30 uur tot en met 00:00 uur

Lezing over popband

De legendarische popband Talking Heads staat in Dordrecht een weekend lang in de schijnwerpers. Op zondag 19 januari geeft Talking Heads expert Sytze Steenstra een lezing in het Dordrechts Museum over zanger en multitalent David Byrne. En op 17 en 19 januari vertoont Cinema The Movies ‘Stop Making Sense’, een muziekfim uit 1984 over het fabelachtige live concert van de Talking Heads.

De lezing en film vinden plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Stop Making Sense, Nederlandse schilderkunst in de jaren 80’, die nog tot en met 19 januari te zien is in het Dordrechts Museum.

Lezing Talking Heads
David Byrne is een genie. Dat bewees hij vele jaren geleden al als zanger van Talking Heads, als producer van bijzondere albums en met zijn uitstapjes in de wereld van film, literatuur, opera en beeldende kunst. David Byrne studeerde aan de kunstacademie en richtte in de jaren 70 met drie vrienden Talking Heads op. Onechtheid zwoor hij af. Geen kostuums, geen lichtshows en geen solo’s van drummer of gitarist. Rond 1980 maakte de band een omslag door en veranderde van een ingetogen kwartet in een succesvolle funkband. Schrijver en filosoof Sytze Steenstra gaat tijdens zijn lezing in op Byrne’s achtergrond als beeldend kunstenaar, zijn samenwerking met uiteenlopende artiesten en natuurlijk de concertfilm ‘Stop Making Sense’.    

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

+31 (0)78 770 5320

e.kara@dordrecht.nl http://www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!