maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Tapijtenzaal Huis Van Gijn uniek decor komende (F)luister concerten

Tapijtenzaal Huis Van Gijn uniek decor komende (F)luister concerten

12 januari 2014
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Astronaute en Birdt ontroeren publiek in eerste editie

Op zondag 12 januari start met de intense klanken van Astronaute (B) en Birdt (NL) de eerste editie van een serie [F]luisterconcerten in de Tapijtenzaal in Huis Van Gijn. Deze unieke en inspirerende woonkamer uit de 19e eeuw is de komende tijd ook decor voor meerdere (semi) akoestische optredens.

ASTRONAUTE
Astronaute (B) is het alterego van de veelbelovende Myrthe Luyten. Luyten is een bezige bij die al een tijdje rondzoemt in de scène rond Mad About Mountains, Isbells en Marble Sounds. Geïnspireerd door hersenspinsels, nachtelijke gesprekken en vervlogen herinneringen, weet zij haar publiek te ontroeren met fragiele fluisterfolk en een imposant stemgeluid. Warme muziek voor een koude wintermiddag.

BIRDT
Birdt bestaat uit Bardt der Dennen en Janne Mansens. Van der Dennen schrijft melancholische, no-nonsense liedjes met elementen uit country-, folk-, en americana. Birdt maakt eenvoudig klinkende, dikwijls ontroerende songs waarin woord en melodie, samen met ragfijn vioolspel en samenzang niet grijpbare begrippen toch tastbaar maken. Live worden ze soms bijgestaan door Sascha Schmitt op accordeon en Gareth Davis op bass clarinet.\

[F]LUISTER

[F]luister is een initiatief voor intense luistermuziek in Dordrecht en tevens initiatief van de mensen achter Urban Explorers, Zenderruis en het Fonotheca label in samenwerking met het Dordrechts Museum. [F]luister is naast het organiseren van live optredens ook een netwerk voor ambient en experimentele elektronische muziek.
Datum:   zondag 12 januari
Kaarten:  €7,50 (reserveren verplicht via fluister@live.nl)

Info

Organisator:

Adres:

Huis Van Gijn

Tapijtenzaal Huis Van Gijn, Nieuwe Haven 29-30

Deel dit bericht met je vrienden!