maandag 24 januari 2022

Alles over Dordrecht

Iconenexpositie in de Titus Brandsmakapel

Iconenexpositie in de Titus Brandsmakapel

08 januari 2014
Van woensdag 08 januari 2014 tot en met vrijdag 31 januari 2014
Van 10:00 uur tot en met 12:00 uur

Iconenexpositie in de Titus Brandsmakapel.
 
Tot eind januari is in de Gedachteniskapel Titus Brandsma Dordrecht die deel uitmaakt van de R.K. kerk De Verrezen Christus aan de Nolensweg in Crabbehof een expositie van iconen te bezichtigen. Iconen zijn afbeeldingen van gebeurtenissen zoals o.a. in de Bijbel beschreven, een icoon neemt de kijker mee in het voorgestelde. Icoonschilder Leo Nennie zal na afloop van de kerkdienst op 12 januari, die duurt van 11.30 tot ongeveer 12.45 uur, een toelichting geven op de symboliek en het thema van de icoon. Met name in de orthodoxe kerk is de icoon een belangrijk onderdeel van de liturgie. 
Leo Nennie kan heel boeiend vertellen en vragen beantwoorden. 
De expositie is ook te bezichtigen van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
 

Info

Organisator:

Adres:

Titus Brandsma Kapel

Nolensweg in Crabbehof

Deel dit bericht met je vrienden!