zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

JazzLab Session - The Real Deal

JazzLab Session - The Real Deal

21 december 2013
Van zaterdag 21 december 2013 tot en met zaterdag 21 december 2013
Van 21:30 uur tot en met 00:00 uur

Tijdens de laatste editie van 2013 van de succesvolle Jazzlab Sessions staat op 21 december het boek der boeken van de jazz centraal: The Real Book. Onder leiding van Timothy van der Holst speelt een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio, op geheel eigen wijze, nummers uit dit wereldberoemde boek.

The Real Book is een verzameling bladmuziek, samengebracht door studenten van Berklee College. Het boek bestaat uit een flinke lijst van zogeheten ‘jazzstandards’;  nummers die elke jazzmuzikant in zijn basisrepertoire heeft. De meeste nummers waren oorspronkelijk geen jazzcomposities.
Het gaat om composities die, ongeacht of ze werden geschreven door een jazzcomponist, worden gebruikt als basis voor jazzarrangementen of improvisaties. Er is geen definitieve lijst van jazzstandards, en de lijst van nummers die geacht worden standards te zijn, verandert met de tijd. Op jamsessies wordt vaak geput uit deze lijst van stukken.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen voor een uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een vertolking doen van de standards. Het belooft een gevarieerde avond te worden.

Zaterdag 21 december 2013
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 3,--
 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

http://www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!