zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Gala kerstconcert Dordtse Phil

Gala kerstconcert Dordtse Phil

21 december 2013
Van zaterdag 21 december 2013 tot en met zaterdag 21 december 2013
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 21 december geeft het Dordrechts Philharmonisch Orkest vanaf 19.30 uur een bijzonder gala kerstconcert. Onder leiding van Jan Gerrit Adema speelt De Phil live muziek bij de kinderfilm The Snowman. Een unieke belevenis voor jong en oud!

The Snowman is het verhaal van een jongen die een sneeuwpop maakt op een mooie winterdag. Die avond, om klokslag middernacht, komt deze sneeuwpop tot leven. Het jongetje en de sneeuwpop beleven daarna samen allerlei spannende avonturen.

The Snowman is een Britse kinderfilm uit 1982. De film is in 1983 genomineerd geweest voor een Oscar, in de categorie Best Animated Short Film. De muziek voor deze film werd geschreven door Howard Blake.

In de film wordt het verhaal verteld door het beeld en de muziek; in de film wordt niet gesproken. Tijdens het gala kerstconcert van de Dordtse Phil wordt de film getoond op een groot scherm en speelt het orkest de muziek. Het enige lied in de film, Walking in the Air, werd speciaal voor de film geschreven en wordt tijdens het concert gezongen door de 9 jarige Bregtje Adema. Bregtje stond afgelopen jaar als jongste deelnemer in de regionale  finale van de provincie Noord Brabant van kinderen voor kinderen.

Naast The Snowman speelt het Dordrechts Philharmonisch Orkest een echt kerstprogramma met bekende kerstmuziek. Zangeres Silvia Robbemont zorgt voor de zang. Het belooft een sfeervolle avond te worden: een prachtig begin van de kerstweek voor het hele gezin.

Het gala kerstconcert van het Dordrechts Philharmonisch orkest vindt plaats op zaterdag 21 december om 19.30 uur in het BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7 in Dordrecht. Volwassenen betalen 9,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Een gala outfit mag, maar hoeft niet! Kaarten zijn verkrijgbaar via het e-loket van het Dordrechts Philharmonisch Orkest: www.dpho.nl/loket.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Dordrechts Philharmonisch orkest

BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7

www.dpho.nl/loket
Deel dit bericht met je vrienden!