zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Rondleiding Van Dumas tot Kaagman

Rondleiding Van Dumas tot Kaagman

15 december 2013
Van zondag 15 december 2013 tot en met zondag 15 december 2013
Van 13:30 uur tot en met 00:00 uur

Vanwege grote belangstelling krijgen liefhebbers van schilderkunst uit de jaren 80 opnieuw de kans een speciale tour door de expositie Stop Making Sense te volgen. De rondleiding Van Dumas tot Kaagman op zondag 15 december leidt deelnemers langs de werken van de meest markante schilders uit die tijd.

Stop Making Sense geeft een representatief beeld van de grote diversiteit aan schilderkunst uit de jaren ’80. Aan het eind van de jaren ’70 beginnen kunstenaars weer expressieve, persoonlijke en herkenbare voorstellingen te schilderen. Het sluit een periode af waarin minimale, conceptuele en formele kunst domineren. Alles mag en kan weer. Neo-expressionisme, neo-geo, neo-conceptueel, graffiti, transavanguardia, nieuw wild en pattern painting, het hoort allemaal naast en door elkaar tot het idioom van deze jaren.
De tentoonstelling is een eerste verkenning van die tijd in een museale presentatie. Er worden zo’n zeventig schilderijen getoond van de meest opvallende schilders uit die tijd.

Van Dumas tot Kaagman / zondag 15 december om 13.30 uur in het Dordrechts Museum / Kosten: € 2,50, excl. entree museum / Vooraf aanmelden via aanmelden@dordrechtsmuseum.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Dordts Museum

Nieuwe Haven 30

078 770 5320

e.kara@dordrecht.nl www.dordrechtsmuseum.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!