zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Wildernistochten in Biesbosch

Wildernistochten in Biesbosch

15 december 2013
Van zondag 15 december 2013 tot en met zondag 15 december 2013
Van 08:30 uur tot en met 13:30 uur

Zondag 24 november en zondag 15 december staan in het teken van wildernistochten. Struin met de boswachter van Staatsbosbeheer over laarzenpaden, door wilgenvloedbossen en langs verdronken poldeland.

U wordt ontvangen met koffie en/of thee in het Biesboschmuseum te Werkendam . Met de fluisterboot varen via verschillende kreken richting het westelijk deel van de Brabantse Biesbosch waar de schipper ons afzet bij de pril ingerichte natuurontwikkelingspolder de Hooge Hof.
Nog niet zo lang geleden zijn de werkzaamheden in de Hooge Hof en de polder Jantjesplaat afgerond. Na het nodige graafwerk zijn er diverse milieus ontstaan zoals diepe en ondiepe kreken, rietkragen en open, zandige plekken. Na het doorprikken van de omringende kade veranderden beide landbouwgebieden in wetlands met wisselende waterstanden.
Tijdens wandeling van ruim 2,5 uur (10 km) met de boswachter van Staatsbosbeheer struinen we over laarzenpaden, wilgenvloedbossen en langs verdronken polderland. Tijdens de wandeling maken we kans op grote zilverreigers, watersnippen , reeën, beverburchten en komen wellicht de zeearend tegen.

Bij terugkomst staat er een ambachtelijke erwtensoep met broodjeslunch voor u klaar. Bezoek aan het Biesboschmuseum is tevens bij de prijs inbegrepen.
Vertrek 8.30 , terug 13.30. Prijs 35 euro (volwassenen) en 25 euro voor kinderen (12 t/m 16 jaar).
 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Staatsbosbeheer

Biesboschmuseum te Werkendam

www.staatsbosbeheer.nl/wildernistocht
Deel dit bericht met je vrienden!