zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Bongomatik

Bongomatik

14 december 2013
Van zaterdag 14 december 2013 tot en met zaterdag 14 december 2013
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Op 14 december speelt in Jazzpodium DJS: Bongomatik. Dit bonte collectief van negen muzikanten speelt een mix van luchtige latin, energieke pop en groovy jazz. Tijdens het optreden speelt de band veel nummers van hun tweede en fonkelnieuwe album ‘Bongomatik Your Life’.
“Met deze band heb je gegarandeerd een feestje!”, schreef Het Parool onlangs. En daaraan is geen woord gelogen. Bongomatik bestaat uit een bonte parade van uiteenlopende muziekwerelden, culturen en leeftijden. Met jazzvocaliste Kim Hoorweg, de Colombiaanse salsazanger Alberto Caicedo en pop- en souldiva Thirza Prak, heeft de band een uniek vocaal geluid. De sound wordt verder vormgegeven door poptoetsenist Leon den Engelsen, trompettist George Pancraz (bekend van het Willem Breuker Kollektief) en bebopgitarist Thomas Hilbrandie. De swingende ritmesectie bestaat uit het latin ritme-tandem Mick Paauwe en Jens Kerkhoff, samen met jazz-drummer, componist én theatermaker Arend Niks.

De band is geïnspireerd door de befaamde Bongomatik Company, die met waanzinnig ontworpen gadgets een rage wist te ontketenen in the fifties. De term ‘Bongomatik’ was destijds synoniem aan cool, hip en groovy: ‘Wow, your hair looks so Bongomatik!‘
Jazz and Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een live band plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 3,50.

14 december 2013
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 7,00 / tot 25 jaar € 3,50
I www.jazzandbeyond.nl
T @jazzandbeyond

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Jazzpodium DJS

Grotekerksplein 1

http://www.jazzpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!