zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Zuid-Afrika Tweedaagse in bibliotheek

Zuid-Afrika Tweedaagse in bibliotheek

10 december 2013
Van dinsdag 10 december 2013 tot en met woensdag 11 december 2013


In december organiseren Stedenband Dordrecht Nederland – Dordrecht Zuid-Afrika en de Bibliotheek A tot Z de Zuid-Afrika Tweedaagse in bibliotheek Crabbehof. De Zuid-Afrikaanse geschiedenis en cultuur komen deze dagen tot leven tijdens twee activiteiten. Op dinsdag 10 december wordt de film Black Butterflies vertoond en op woensdag 11 december vertelt burgemeester A.A.M. Brok over zijn reis naar Dordrecht, Zuid-Afrika met aansluitend een lezing van Peter Bergsma over het werk van J.M. Coetzee.

Film Black Butterflies
De aangrijpende film  Black Butterflies van Paula van der Oest gaat over het leven van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker (door Carice van Houten). Tegen de achtergrond van de censuur van de Nasionale Party weet Jonker haar werk te verspreiden, maar haar gecompliceerde persoonlijkheid maakt het leven niet makkelijker. Deze film wordt vertoond op dinsdag 10 december, 20.00 – 22.00 uur in bibliotheek Crabbehof. Gratis reserveren kan in de bibliotheek en op www.debibliotheekatotz.nl.

Lezing burgemeester Brok en Peter Bergsma
In 2012 heeft burgemeester A.A.M. Brok een bezoek gebracht aan Dordrecht, Zuid-Afrika. Over deze indrukwekkende reis doet hij verslag tijdens de Zuid-Afrika Tweedaagse. Na zijn reisimpressie staat het werk van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee centraal, met name zijn nieuwe boek De kinderjaren van Jezus. Peter Bergsma, de vaste vertaler van Coetzee, gaat in op deze roman, ander werk van Coetzee en hoe het is om de boeken van deze schrijver te mogen vertalen. Deze activiteit vindt plaats op woensdag 11 december, 20.00 – 22.00 uur in bibliotheek Crabbehof. Gratis reserveren kan in de bibliotheek en op www.debibliotheekatotz.nl.

Resto VanHarte
De woensdagavondmaaltijd bij Resto VanHarte bestaat op woensdag 11 december uit een heerlijk Zuid-Afrikaans menu met daarbij een miniworkshop djembé. Een maaltijd à € 6,- kan men reserveren op www.restovanharte.nl/dordrecht of via telefoonnummer: 0900 9003030.

Stedenband Dordrecht-Dordrecht
Stedenband Dordrecht Nederland - Dordrecht Zuid-Afrika voert sinds 2005 projecten uit in, met en voor het Zuid-Afrikaanse Dordrecht. Hun doel is om de bewoners van de beide gemeentes met elkaar in contact te brengen, van elkaar te leren en elkaar zo mogelijk te ondersteunen. De Zuid-Afrika Tweedaagse in samenwerking met de Bibliotheek A tot Z is hier een voorbeeld van.

In het kort:
Wat:                     Zuid-Afrika Tweedaagse
Wanneer:           dinsdag 10 en woensdag 11 december
Waar:                  de Bibliotheek A tot Z, vestiging Crabbehof, De Savornin Lohmanweg 110, Dordrecht
Voor wie:            geïnteresseerden
Reserveren:      www.debibliotheekatotz.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

De Bibliotheek A tot Z, vestiging vestiging Crabbehof

De Savornin Lohmanweg 110

www.debibliotheekatotz.nl
Deel dit bericht met je vrienden!