zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

ToBe gaat Vreemd met: Erica Jonker

ToBe gaat Vreemd met: Erica Jonker

06 december 2013
Van vrijdag 06 december 2013 tot en met vrijdag 06 december 2013
Van 21:15 uur tot en met 00:00 uur

VRIJDAG 6 DECEMBER: Iedere vrijdagavond verzorgt ToBe cultuurcentrum de muzikale programmering onder de titel “ToBe gaat Vreemd” in Café De Vreemde Eend aan het Bagijnhof in Dordrecht. Talentvolle leerlingen en cursisten van ToBe, maar ook gastmusici treden op in een akoestische set met muziek die uiteenloopt van pop, folk, blues en singer-songwriter tot licht klassiek, jazz en wereldmuziek. Meer info: www.devreemdeeend.nl
Huismuzikanten Rozanne en Nick verzorgen de intro en daarna is de beurt aan Erica Jonker. Op 2 april 1981 opende Erica voor het eerst haar ogen. De liefde voor muziek zat er al vroeg in! Volgens haar moeder kon Erica eerder zingen dan praten en bracht ze vanuit haar wandelwagen luidkeels allerlei liedjes ten gehore, voor iedereen die maar luisteren wilde. Toch was muziek niet iets dat ze van huis uit meekreeg. De situatie veranderde toen Erica een stuk ouder was en al een tijdje op zichzelf woonde. Als een echte laatbloeier kocht ze op haar 23e een gitaar en nam les. Na een paar jaar oefenen op haar gitaar breidde ze haar muzieklessen uit door ook zangles te gaan volgen. Ze ontdekte dat ze niets liever deed dan de hele dag (én nacht) met muziek bezig zijn!

Erica begon met het schrijven van eigen nummers en deed al gauw haar eerste podiumervaring op. In 2008 werd ze aangenomen op het conservatorium van Rotterdam waar ze Songwriting aan de Pop Academy studeerde. In november 2011 schopte Erica het met haar liedje Stranger, stranger tot de finale van de Philips Obsessed With Sound Competition, een internationale liedjeswedstrijd, opgezet door producer Steve Lillywhite (U2, Counting Crows e.a.) In augustus 2012 rondde ze haar studie aan het conservatorium met succes af en zag haar debuut EP Undertow voor het eerst het levenslicht. Op dit moment werkt Erica onder het pseudoniem Eris aan een nieuw muziekproject met Nederlandstalige luisterliedjes.

Rond 21.15 uur leiden Nick en Rozanne de jamsessie in.

Info

Organisator:

Adres:

Café De Vreemde Eend

Bagijnhof 27

Deel dit bericht met je vrienden!