zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Fietscheck: voordat de scholen weer beginnen

Fietscheck: voordat de scholen weer beginnen

31 augustus 2013
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

Zaterdag 31 augustus: de Fietscheck-campagne. In een pitstraat op Shell Station Wielwijk kunnen kinderen en hun ouders hun fiets laten checken. Dit is van belang, omdat de controle van een fiets vaak wordt vergeten, maar essentieel is om veilig naar school te kunnen fietsen. De actie is een gezamenlijk initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Shell en wordt georganiseerd in het kader van de landelijke ‘Wij gaan weer naar school’-campagne.
 
Kennis van de verkeersregels, fietsvaardigheid, verlichting, bescherming en een veilig bevonden fiets zijn allemaal van belang om veilig met de fiets aan het verkeer te kunnen deelnemen. Een gecontroleerde fiets is vaak een vergeten element, daarom richt de Fietscheck-campagne zich op dit onderdeel. Vlak voordat de scholen weer beginnen kunnen ouders en hun kind(eren) gratis hun fiets laten checken tussen 10.00 en 16.00 op één van de vijf geselecteerde Shell stations in Nederland tijdens ‘Service Zaterdag’.

De fiets wordt gecontroleerd op bijvoorbeeld: verlichting, reflectoren, remmen, bandenspanning en zadelhoogte. Indien nodig kan er een kleine reparatie worden uitgevoerd en/of de fiets van reflectoren worden voorzien, zodat de fiets weer gereed is voor een nieuw school waarin deze intensief zal worden gebruikt. Tijdens de fietscheck wordt de kennis van de geldende verkeersregels bij de ouders en hun kinderen bijgespijkerd aan de hand van een leuke quiz. De campagne werd op 17 augustus in Amsterdam afgetrapt.
 
Naast Dordrecht vindt de actie vandaag ook plaats in Zoetermeer, Harderwijk, Maassluis en Amersfoort.

Info

Organisator:

Adres:

Shell Station Wielwijk

Shell Station Wielwijk

Deel dit bericht met je vrienden!