zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Taxatie bij Hotel van der Valk in Dordrecht

Taxatie bij Hotel van der Valk in Dordrecht

31 augustus 2013
Van 13:00 uur tot en met 16:00 uur

Zaterdag 31 augustus van 13.00 – 16.00 uur opent Van der Valk Hotel Dordrecht, Laan van Europa 1600 haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

MAANDAG 19 AUGUSTUS KON DIT EVENEMENT HELAAS NIET DOORGAAN VANWEGE EEN ZIEKENHUISOPNAME VAN MOLENDIJK ZELF.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie.
De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken en bijbels.

Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1100 taxatiedagen op zijn naam staan.   

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar. Taxatie 5 euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken.
     
 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Hotel Van der Valk

Hotel Van der Valk, Laan van Europa 1600

078 8700800

info@molendijkboeken.nl
Deel dit bericht met je vrienden!