zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

De Klockelaer begint nieuw schaakseizoen met simultaan van Hans Berrevoets

De Klockelaer begint nieuw schaakseizoen met simultaan van Hans Berrevoets

29 augustus 2013
Van 09:30 uur tot en met 12:00 uur

De overdagschaakclub voor ouderen De Klockelaer begint op donderdag 29 augustus aan het nieuwe seizoen.  ,,We doen dan altijd een beetje feestelijk om nieuwe schaakliefhebbers de kans te geven kennis te maken met onze schaakgroep”, aldus wedstrijdleider Tom van Bokhoven.

Daarom zal de Dordtse schaker Hans Berrevoets, bekend van de Willige Dame, een simultaan spelen. Om half tien zal hij eerst iets vertellen over de (Dordtse) schaakhistorie.  De schaaksport is in de stad immers al eeuwenoud. Momenteel zijn er twee verenigingen, Dordrecht en de Willige Dame.  Zij beginnen in september aan de nieuwe clubcompetitie. 

,,De Klockelaer is een competitie voor huisschakers of een aanvulling voor hen die extra willen spelen naast de eigen clubcompetitie. Overigens de onderlinge ontmoeting is elke donderdagmorgen net zo belangrijk en wellicht nog belangrijker dan het verplaatsen van de schaakstukken. Dat tekent ook het karakter van de Klockelaergroep`, aldus Van Bokhoven.

Inmiddels wordt al langer dan dertig jaar gespeeld in het centrum voor Ouderen aan de Tak van Poortvlietstraat 1.  In de regel doen circa twintig mensen aan de competities mee. Om het natuurlijk verloop op te vangen, begint ook elke nieuwe competitie met iets bijzonders. Volgens simultaangever Hans Berrevoets voorziet de Klockelaer duidelijk in een behoefte. ,,De weg naar een gewone schaakclub wordt door mensen, die net de regels kennen, soms als te lastig ervaren. Daarom is het juist mooi dat de Klockelaer voor ontspannen schaak zorgt. Na verloop van tijd hebben sommige deelnemers daaraan voldoende. Anderen gaan ook bij Dordrecht of de Willige Dame meedoen. Prachtig toch.”

Het Klockelaer-schaak heeft een eigen plek op de website van Tom van Bokhoven  - www.tomsschaakboeken.nl – waar de competitie op de voet kan worden gevolgd.

Adres speelzaal:

Iedere donderdagochtend van 09.30 tot ca. 12.00 uur

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Centrum voor Ouderen De Klockelaer

Tak van Poortvlietstraat 1, Dordrecht

078 6172891

www.tomsschaakboeken.nl
Deel dit bericht met je vrienden!