zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Rit met Antieke Rijtuigen door het Centrum

Rit met Antieke Rijtuigen door het Centrum

10 augustus 2013
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 10 augustus houdt Vereniging Aangespannen Paarden en Pony’s “De Menners” uit de Hoekse Waard hun jaarlijkse antiekrit, een deel van de rit wordt verreden door het historisch centrum van Dordrecht.

Tijdens deze speciale rit rijden wij uitsluitend met antieke en authentieke rijtuigen en de daarbij behorende kleding. Bezoekers wanen zich even terug in de tijd. Met het tourgedeelte door het centrum van Dordrecht zullen oude tijden herleven.

Start om 10.00 uur bij de Manege LR Dubbeldam aan de Schenkeldijk. De rit gaat via Zeedijk, Smidsweg, Zuidendijk, Wielwijk, Krispijn, richting Beverwijcksplein waar bij verzorgingshuis “het Stadswiel” rond 11.15 uur een koffiestop wordt gehouden. Om ca 12.00 uur gaat de rit via de Havens, Wijnstraat, Noordendijk richting het Wantijpark, waar om ca 13.00 uur bij het Wantijpaviljoen een lunchstop wordt gehouden. Om ca. 14.00 uur wordt de rit vervolgd via de Wantijdijk, Stadspolders, Dubbeldam, Dubbelsteijnlaan. Via landgoed “Dordwijk” gaat de stoet via Oud Dubbeldam terug naar de manege aan de Schenkeldijk.

Onderweg zal de stoet begeleid worden door de Politie - Zuid Holland Zuid en bij de vereniging aangesloten verkeersbegeleiders. We verwachten tussen de 15 - 20 deelnemende rijtuigen.

Zie ook onze website www.demenners.nl.
Hierbij willen wij u graag uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij deze bijzondere rit.
Deze bijzondere antiekrit is een unicum in de historie van “de Menners” en een evenement dat u niet mag missen.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Vereniging 'De Menners'

Manege LR Dubbeldam aan de Schenkeldijk

www.demenners.nl
Deel dit bericht met je vrienden!