zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Zomers genieten: de film Être et avoir

Zomers genieten: de film Être et avoir

25 juli 2013


Een film in plaats van een lezing bij het Onderwijsmuseum
Op donderdag 25 juli 2013 toont het Nationaal Onderwijsmuseum een film in plaats van een lezing. De documentaire Être et avoir belicht het onderwijs van verschillende kanten. Het lesgeven, de interactie tussen de leerlingen, de meester en de ouders van de leerlingen geven een ontroerend beeld van een dorpsschool in Frankrijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in de tuin.

Deze documentaire uit 2002 speelt zich af op een klein dorpsschooltje op het platteland van de Auvergne in Frankrijk. Leraar Georges Lopez heeft het beste voor met zijn school, die bestaat uit één klas, waarin kinderen in de leeftijd van 4 tot 11 jaar zitten. Gedurende een jaar volgen we het wel en wee van deze klas. Het is een bijzonder jaar want het is tevens het laatste van Lopez, die daarna met pensioen gaat.

Op persoonlijke en daarom ook vaak emotionele wijze wordt het dagelijkse leven op dit plattelandsschooltje weergegeven, afgewisseld met prachtige beelden van het landschap van de Auvergne, waar de school staat. Être et avoir (2002) is geregisseerd door Nicolas Philibert en duurt 104 minuten.

Tijs van Ruiten, directeur van het Onderwijsmuseum, geeft een inleiding op de film.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting To Be

Dordrecht

613 31 44

info@stichtingtobe.nl www.stichtingtobe.nl
Deel dit bericht met je vrienden!