zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Rondleiding langs Hollands trots: Daar bij die Molen

Rondleiding langs Hollands trots: Daar bij die Molen

20 juli 2013
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

Een inspirerend kijkje in Dordrecht’ s enige nog in werking zijnde korenmolen en vervolgens molens door de eeuwen heen bewonderen op het schildersdoek in het Dordrechts Museum.

Dat is het bijzondere concept van de rondleiding Daar bij die Molen op zaterdag 20 juli. De rondleiding start bij korenmolen Kyck over den Dyck en eindigt in het Dordrechts Museum. De  300ste verjaardag van de oude molen aan de Noordendijk was aanleiding voor de rondleiding.

Multifunctioneel
Ooit stonden op het Eiland van Dordrecht ruim 80 molens waarvan “Kyck over de Dyck” de laatst overgeblevene is. De molen werd in 1999 geheel gerestaureerd.

Alle rot die zich sinds 1713 in de specifieke molenonderdelen had ingevreten, werd grondig aangepakt. Zoveel mogelijk werd gebruik gemaakt van originele materialen. Met uiterste zorg werd de molen klaargemaakt voor zijn nieuwe, multifunctionele bestaan: draaien, malen en tegelijkertijd een ontmoetingsruimte voor de Dordtse bevolking.

De volledig herstelde "Kyck over den Dyck" is nu weer één van de belangrijkste gezichtsbepalende monumenten van Dordrecht.

 

 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Dordrechts Museum

Molen Kyck over den Dyck en

Aanmelden@dordtsemusea.nl
Deel dit bericht met je vrienden!