zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Spannende proefjes doen in het Proeflokaal

Spannende proefjes doen in het Proeflokaal

16 juli 2013


Tijdens de zomervakantie organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum spannende activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen zijn van harte welkom in het Proeflokaal om te ontdekken wat voor bijzondere proefjes je kunt doen met simpele dingen als lucht, water, azijn, rubberen handschoenen, jampotjes en nog veel meer!

Hoe zit het eigenlijk met onzichtbare drankjes, knallende ballonnen en hoe werkt bijvoorbeeld zoiets als diffusie? Kinderen mogen als een echte laborant zelf aan de slag en experimenten doen. Aan de hand van uiteenlopende proefjes maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met scheikundige en natuurkundige principes.

Iedere maandagochtend zijn er in het Proeflokaal speciale workshops waarin kinderen hun eigen tandpasta, badzout en parfum kunnen maken. Let op! Deze workshops zijn op inschrijving en er is slechts een beperkt aantal plaatsen.

De activiteiten in het Proeflokaal worden ook afgestempeld op de Zomer Zwerf Kaart. Kijk voor meer informatie over prijzen en reserveren voor groepen op: www.onderwijsmuseum.nl.

Activiteit   Zomervakantie – Proeflokaal

Wanneer  20 juli t/m 1 september 2013
   dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur vrije inloop
   zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur vrije inloop
   Elke maandag 11.00 uur workshops op inschrijving
 
 

Info

Organisator:

Adres:

Nationaal Onderwijsmuseum

Nieuwe Haven 26, Dordrecht

Deel dit bericht met je vrienden!