zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Lezing Eveline Koolhaas-Grosfeld in Huis Van Gijn

Lezing Eveline Koolhaas-Grosfeld in Huis Van Gijn

07 juli 2013
Van 14:30 uur tot en met 00:00 uur

Naar aanleiding van de tentoonstelling Vader & zoons kunt u op zondag 7 juli een boeiende lezing bijwonen in Huis Van Gijn met als gastspreker Eveline Koolhaas-Grosfeld. Zij is expert op het gebied van 18e en 19e eeuwse kunst en cultuur en zal u een bijzonder kijkje geven in de opvoeding van een 19e eeuws gezin. Hoe werden kinderen opgevoed rond 1800? Waar speelden ze mee?

Is er veel verschil met nu?
In Huis Van Gijn zijn momenteel acht unieke dagboekjes te zien van vader Jacob de Vos (1774-1844). Het zijn dagboekjes met tekeningen en aquarellen, waarin hij dagelijks verslag doet van de opvoeding van zijn vier zoontjes. Een persoonlijk verslag van een vader over zijn kinderen in een tijd zonder foto of video. De talloze getekende situaties afgewisseld met grappige en soms opvoedende tekstjes geven een inkijkje in de opvoeding van een middenklasse gezin aan het begin van de 19de eeuw. Naast de tekeningen is in de tentoonstelling ook het afgebeelde speelgoed uit die tijd te zien, afkomstig uit de collectie van Huis Van Gijn.

Als deskundige bewerkte Eveline Koolhaas-Grosfeld voor Uitgeverij Verloren de dagboeken tot de bijzonder mooie uitgave 'Vader & zoons.’ Zij zal tijdens haar lezing alles over deze bijzondere dagboekjes vertellen en ze plaatsen in de tijd. Na afloop is er gelegenheid om de boekjes en het bijbehorende speelgoed in het echt te bekijken.

 

Info

Organisator:

Adres:

Huis van Gijn

Tapijtenzaal Huis Van Gijn

Deel dit bericht met je vrienden!