zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

"Viva Italia!” Italiaans concert ToBe Blokfuit Ensemble

"Viva Italia!” Italiaans concert ToBe Blokfuit Ensemble

05 juli 2013
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Een muzikale inleiding op een nieuwe vakantieliefde en een mooi concert om in zomerse stemming te komen, of je nu wel of niet op vakantie gaat naar Italië!

Op vrijdag 5 juli treedt het ToBe Blokfluit Ensemble op in de Remonstrantse Kerk, Cornelis de Wittstraat 28 te Dordrecht. De Italiaanse muziekavond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. 

Onder leiding van dirigente Helma Hartman heeft het ToBe Blokfluit Ensemble de afgelopen jaren een divers repertoire opgebouwd, van middeleeuws via renaissance,  barok, klassiek tot modern, folk en swing. Verschillende stijlen komen op deze avond aan bod, maar alle muziek van deze avond heeft een verbinding met Italië. Hetzij door de componist, hetzij door de titel van het stuk.

Twee ensembles spelen in diverse bezettingen, Ensemble Coda en ToBe Blokfluit Ensemble, waarbij de blokfluiten van hoog tot laag voorbijkomen. Ook hoor je begeleiding met gitaar door Robert Stiegelis en op piano Johan Abels en Hanneke Schalkoort. De muziek wordt afgewisseld met gedichten en een verhaal uit de Decamerone (Boccaccio), verteld door Pauline 't Jong. De Italiaanse tekst wordt gesproken door een vertegenwoordiger van de Italiaanse Vereniging Dante Alighieri uit Dordrecht. In de pauze en na afloop kunt u genieten van heerlijke lekkernijen in Italiaanse sfeer. Een prachtige avond om niet te missen!

De leden van het ToBe BlokfluitEnsemble zijn: Ewine Armbrust, Hanneke Schalkoort, Liesbeth van Spanje, Gerrit de Waard, Helma Hartman, Karel Lammerse.

De leden van Ensemble Coda zijn: Jannie van Efferen, Riet van Hassel, Lenie de Jong, Ad Lagrouw, Hanneke Schalkoort.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting To Be

Dordrecht

613 31 44

info@stichtingtobe.nl www.stichtingtobe.nl
Deel dit bericht met je vrienden!