Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Poezie gevat in verf'
06apr 2013

Poezie gevat in verf

Iedere zaterdag, van zaterdag 6 april 2013 tot en met vrijdag 31 mei 2013.

In Kunstgalerij EUROP ART opent vrijdagmiddag 5 april 2013 om 16.00 u de expositie POEZIE GEVAT IN VERF van de Heerjansdamse kunstenaar J. Onno Dekker (Arnhem 1948)

Openingstijden: zaterdags & 1e zondag v/d maand 12 - 17 u en op afspraak
En een prangende vraag van het publiek wordt hierbij beantwoord. Waar blijft de poster? Onno is een reincarnatie van een poster! Welnu, posters zijn een stuk voordeliger dan het originele schilderij, hierbij Panna Czinka met Roemeense viool en Bugaarse tabak. Het schilderij wordt ook getoond want er gaat niets boven het origineel. Blijft de vraag wie Panna Czinka is.
Herman Koekkoek, voorzitter van het KunstRondje Dordrecht en motor achter de bekende boekenmarkt knipt het lint door.  (Bill houdt de schaar gereed!) De meeste Dordtenaren kennen het werk van de schilder-dichter uit de posters bij vele culturele podia en uit boekillustraties. In Amsterdam werd hiervoor zelfs de Kathinka van Dorp Poezieprijs uitgerijkt. In deze expositie ligt echter de nadruk op schilderijen in acryl en gemengde techniek. Onno Dekker calligrafeert, tekent en schildert al vanaf zijn vroegste jeugd. Geschoold in vele vormen van expressie binnen de familie in Arnhem en Bergen (N.H).
Veel van zijn werk heeft wortels in de literatuur en de volkscultuur; een treffend voorbeeld is het schilderij de "Venus van Ille" bij het verhaal van Prosper Merimee. Een typisch Frans-Catalaanse sfeer wordt opgeroepen door een transparant kleurgebruik in hallucinerende effecten door de kritisch-paranoide methode bij de uitwerking. Het werk "Gravin Morescu" is de evocatie van een kat in de omkadering van een Roemeens aristocratische stoffering, gerealiseerd door het gebruik van geheugenchips. Een kat is immers intelligenter dan menig mens.
Het ¨Applaus¨ toont een violiste als een zelfverzekerde dienares van het publiek; en zo hoort kunst te zijn! Onno zal een voordracht houden met het thema "Anarchisme en Harmonie!" Een lezing waar, zoals gebruikelijk, het publiek mee mag doen. Vrije entree in een gastvrije ambiance: met een glas Cava of rode wijn in de hand genieten met elkaar binnen een opfleurend Dordt! U bent van harte uitgenodigd, ja bijna verplicht, om deel  te nemen. Uw Gastheer is William D. ( Bill) Hermsen.
Contactinformatie:
Locatie: Grotekerksbuurt 8
Organisator: Kunstgalerij Europ Art
Telefoonnummer: 0613623435
Email:europart@xs4all.nl
Website:www.kunstrondjedordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!