Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kidsmiddag Zoek mee met Simon

Kidsmiddag Zoek mee met Simon

Dordrecht-Wel eens gehoord van een ramenspuit of een rolveger?

Het zijn voorwerpen die vroeger werden gebruikt in het huishouden. De kans is groot dat ze bij jou thuis niet meer te vinden zijn. Toch lappen we nog steeds de ramen en wordt er gestofzuigd. Wat is dan het verschil tussen toen en nu?

Juffrouw Fijn van Draat weet er alles van. Zij is de huishoudster van Simon van Gijn en kent elke plek van zijn prachtige huis. De kinderen krijgen een ‘magisch horloge’ van haar. Je kunt ermee terug in de tijd. Op het klokje staat een afbeelding van een vreemd voorwerp. Wordt het vandaag de dag nog steeds gebruikt of zijn er nu nieuwe spullen?

Een rondleiding voert de kinderen door het hele huis, van keuken tot slaapkamer. In elke ruimte zoeken zij naar het voorwerp dat op hun magische horloge staat. Onderweg vergelijken de kinderen het huishouden van toen met dat van thuis.

Woensdag 4 mei l Kidsmiddag l 14.00 uur l Huis Van Gijn l

€ 3,50 l Tickets: www.huisvangijn.nl/activiteiten of bij de balie.

Wanneer?
4 mei 2016 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
Museum 'Huis van Gijn'
Locatie:
Museum 'Huis van Gijn'
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.