Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'De wereldkeuken draait door'
04sep 2012

De wereldkeuken draait door

Iedere dinsdag, van dinsdag 4 september 2012 tot en met dinsdag 30 september 2014, van 12:00 tot 13:00 uur.

Na de zomerstop, in september, begint het weer. Op elke dinsdag van 12.00 tot 13.00 kan iedereen weer lekker en gezellig komen genieten van: De Wereldkeuken. In het wijkcentrum van Oud Krispijn, De Koloriet. Jacob Marisstraat 70.
 
Mensen van verschillende nationaliteiten koken hier voor alle mensen in de wijk. 'Natuurlijk proberen we binnen het budget te blijven', zegt Door Spaan een van de vaste vrijwilligsters. Vooral is het duidelijk dat Door het voor haar en andermans plezier doet. Andere trouwe vrijwilligsters zijn o.a.: Riet Eyskoot, Gülten Bilgic en Haifa Lakaytab. Het evenement is 1,5 jaar geleden opgezet door Vicky Marchena en Rachna Bottse. Al is er al een behoorlijke toeloop. We willen er graag nog veel meer mensen bij hoor', zeggen ze allemaal.
 
De wereldkeuken
Elke week staat er een andere nationaliteit centraal in de wereldkeuken. Irakees, Antilliaans, Pools, Nederlands etc. Elk land heeft aparte smaken en hier kan je alles proeven. Je mag ook mee komen helpen met koken en/of de voorbereidingen. Of het gehele menu initiëren dat mag hier ook hoor. Het word wel op prijs gesteld wanneer je even van te voren opgeeft dat je komt. Loop gewoon even binnen in de Koloriet daar ligt dan ook het menu van die week. Voor slechts drie euro. Een twee of drie gangen menu. En elke week iets anders. Kom smullen maar.
 
Tekst en foto: Dawn Eve van Norden

 

Contactinformatie:
Locatie: Jacob Marisstraat 70
Organisator: wijkcentrum De Koloriet


Deel dit bericht met je vrienden!