zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Kamerkoor Noviono

Kamerkoor Noviono

28 januari 2012
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag zingt kamerkoor Noviono een concert onder leiding van Lex Bergink in de Kunstkerk. De luisteraar wordt deze avond meegenomen op een muzikale reis van prachtige oude muziek naar mediterrane klanken. De sfeer wordt nog eens versterkt door wijn en tapas. Cellist Roeland Duijne, pianiste Rie Tanaka en Rob Nederlof (orgel en clavecimbel) zorgen voor passende muziek.

Noviono is een projectkoor samengesteld uit zangers van onder andere Projectkoor Gelderland en Mnymoseme. In haar eerste concert zingt dit koor liederen uit diverse tijden en artistieke stromingen. Naast oude muziek van onder andere Bach (motet, ‘Jesu meine Freude’) en Thomas Tallis, brengt het koor mediterrane muziek van Saint-Saëns en liederen van Tedeseco gebaseerd op gedichten van Federico Garcia Lorca ten gehore. Ook is ‘Sonnet’ van Hendrik Andriessen te horen. Als muzikale intermezzo speelt Rob Nederlof het Italiaanse Concert van Bach en spelen Roeland Duijne en Rie Tanaka ‘Le grand tango’ van Piazolla.

Lex Bergink dirigeerde de laatste jaren vele orkesten en koren en bouwde daarmee in korte tijd een breed repertoire op dat zich uitstrekt van de vroege barok tot aan de hedendaagse muziek. Het projectkoor Gelderland dirigeerde hij in 2009 en 2010 in onder meer het ‘Schiksalslied’ van Brahms en het Requiem van de Hongaarse componist Hidas. In 2011 dirigeerde hij in opdracht van het Internationaal Vocalisten Concours ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins waaraan 270 uitvoerenden meewerkten. Momenteel is hij onder meer dirigent van het Noviomagum Wind Orchestra en het Filharmonisch Orkest ‘s- Hertogenbosch.

De toegangsprijs is € 15,00 en is inclusief een glas wijn en tapas.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Kunstkerk

Museumstraat 65

www.kunstkerkdordrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!