zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

JazzLab - Homegrown

28 januari 2012


Vandaag zal de eerste editie zijn van het programma “Homegrown” op de JazzLab avond in Jazzpodium DJS. De organisatie van Jazz and Beyond hebben het initiatief genomen om een aantal concerten te organiseren waarbij Dordtse musici de kans krijgen om nieuwe projecten, bands en repertoire uit te proberen. Het gaat om uitdagende, vernieuwende en frisse muziek waarbij de musici opzoek gaan naar interactie met publiek.

Deze eerste editie zal de nieuwe formatie JazzDub optreden. Opgericht door de Popschool hebben we hier te maken met een zeer jonge getalenteerde souljazz formatie. De muzikale invloeden van de band zijn uiteenlopend van de jazz van Jimmy Smith eind jaren ’60 en pop- en soulmuziek uit de jaren ’70. Denk aan Booker T and the MGs. Een bijtende gitaar, scheurend orgel en een swingende ritmesectie.

De tweede band deze avond is Bubble-U-Boeuff. De missie van deze band bestaat uit het vrij improviseren op een thema van bewegende beelden. Films vormen de inspiratiebron voor de improvisaties. Zij scheppen de atmosfeer die de muzikant vertaalt naar klanken. Door het samenvallen van de klanken van de verschillende muzikanten ontstaat een nieuwe sfeer, waarop de muzikanten weer reageren en de muziek in een bepaalde richting manoeuvreren, waardoor een muzikaal vrije beweging ontstaat die onvoorspelbaar is en de muzikanten aanzet tot het invullen van nieuwe klanken. Het beste effect wordt verkregen met films waarbij kleur, compositie en absurditeit de boventoon voeren. Het is als een decor van bewegend licht. Met een traditioneel instrumentarium produceren ze de meest uiteenlopende muziekatmosferen. De stijl varieert van seventies psychedelic, funk, acidjazz, electro, minimal, reggae, ambient, underground en wat er nog meer allemaal gebeurt.

Deur open: 21:30 uur
Entree: 3,50 leden / 7,50 niet leden

Deel dit bericht met je vrienden!