zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Gedichtendag - Peter Swanborn

26 januari 2012
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Op Gedichtendag vindt in proeflokaal Rood, wit & rosé de inmiddels traditionele jaarlijkse poëzieavond van Stichting Perspektief en Rood, wit & rosé plaats.

Dit jaar is de Rotterdamse dichter Peter Swanborn te gast. Hij zal na een inleidend gesprekje met schrijver Wil Boesten voordragen uit zijn werk.

Peter Swanborn (1963) is een uiterst veelzijdig dichter, schrijver, journalist en librettist. Hij debuteerde in 2007 met de bundel Bij het zien van zijn lichaam, die werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs.

Begin 2009 verscheen Een koud bad, een bundel met 24 liederen over verdronken Zeeuwen, die ook werd genomineerd, voor de PZC-publieksprijs.

Najaar 2009 verscheen bij uitgeverij Podium Tot ook ik verwaai, een monument voor een dementerende moeder. Tot ook ik verwaai werd genomineerd en wel voor de J.C. Bloem-poëzieprijs.

Peter Swanborn schreef verscheidene libretti, onder meer Gods eigen tweeling en werkt intensief samen met de Operadagen Rotterdam en diverse componisten.

Toegang is als altijd gratis, op uw gang naar buiten kunt u uw waardering uitdrukken door middel van een vrijwillige bijdrage.

Kaarten kunnen worden gereserveerd in het proeflokaal, via email of telefoon.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting Perspektief / DordtLiterair

Rood, wit en rosé aan de Voorstraat 227

06 1535 1817

info@roodwitenrose.nl www.deletterenspreken.nl
Deel dit bericht met je vrienden!