zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Concertlezing door schrijver Jan Brokken

Concertlezing door schrijver Jan Brokken

22 januari 2012
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

In de serie Muziek & zo is er vandaag een concertlezing door schrijver Jan Brokken. Dit uniek programma geeft een indringend beeld van Baltische families en Baltische muzikale beroemdheden.

In zijn omvangrijke non-fictie boek Baltische zielen beschrijft hij de geschiedenis van Estland, Letland en Litouwen aan de hand van vijftien families. Families die beroemdheden voortbrachten, of gewone stervelingen die meegesleurd werden door de maalstroom van opstanden, revoluties, oorlogen. De verbijsterende geschiedenis van de familie Roze is een van de tientallen verhalen die Jan Brokken optekende. Van 1999 tot 2010 zocht hij in Estland, Letland en Litouwen naar levensgeschiedenissen. Baltische zielen geeft een onthutsend beeld van de twintigste eeuw, met al zijn illusies, desillusies, doctrinaire twisten en waanzinnige moordlust. "Ik kreeg er kippenvel van. Zó indrukwekkend." - Annejet van der Zijl

De lange strijd van de Balten mondde uit in de Zingende Revolutie van 1989-1991. Estland, Letland en Litouwen zijn echte muzieklanden. ‘Zonder hun muziek,’ schrijft Jan Brokken, ‘zouden ze ten onder zijn gegaan.’

Rond zijn boek Baltische zielen stelde Jan Brokken een tekst- en muziekprogramma samen, met medewerking van pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch. Werken van Pärt, Eller, Mägi, Vasks en Gaižauskas staan op het programma. Door de teksten die Jan Brokken voorleest, wordt duidelijk in welke politieke en maatschappelijke context hun muziek ontstond.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kunstkerk Dordrecht

Museumstraat 65

639 85 55

kunstkerk@dordrecht.nl www.kunstkerkdordrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!