zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Literaire toneelbewerking Mephisto

Literaire toneelbewerking Mephisto

20 januari 2012
Van 20:15 uur tot en met 00:00 uur

Mephisto is de beruchte roman van Klaus Mann uit 1936, waarin een steracteur tijdens de opkomst van het Naziregime verstrikt raakt tussen zijn carrière en geweten. Erik-Ward Geerlings maakte er voor Toneelgroep Maastricht een nieuwe en ijzersterke toneelbewerking van die vandaag te zien is.

Over de voorstelling
Duitsland, jaren ’20. Na ‘de grote oorlog’ ontwikkelt de mens weer geloof in de toekomst. Op allerlei gebieden worden grenzen overschreden en het culturele leven bloeit als zelden tevoren. Het stadsgezelschap van Hamburg vaart mee op de stroom van nieuwe mogelijkheden, onder aanvoering van hun grote acteertalent Hendrik Höfgen. Als in 1933 Hitler de macht grijpt, ontvluchten velen het land of ‘verdwijnen’ gewoonweg, maar voor Höfgen gaan de deuren juist open. In ruil daarvoor speelt hij door het Nazi-regime voorgeschreven repertoire, zoals Goethe’s Faust, waarin hij jarenlang excelleert in de rol van de duivel Mephisto. Höfgen denkt op die manier van binnenuit een tegengeluid te kunnen laten horen, maar kan nauwelijks voorkomen dat hij langzaam maar zeker troetelkind en speelbal wordt van de politieke macht.

Profiteer van de aanbieding
Via De Letteren Spreken bezoekt u de voorstelling voor €17,50 (inclusief drankje) i.p.v. €21,- De actie is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en op reeds gekochte kaarten. Maak gebruik van deze aanbieding en koop uw kaarten aan de kassa van Schouwburg Kunstmin o.v.v. ‘De Letteren Spreken’ of op de website.

U kunt maximaal vier kaarten p.p. voor de kortingsprijs afnemen. De kassa is geopend van ma t/m za van 12.00 tot 16.00 uur en is ook telefonisch te bereiken.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

De Letteren Spreken

Schouwburg Kunstmin aan de Sint Jorisweg 76

639 79 79

www.kunstmin.nl/event-detail.asp?eventid=7955&special=d726daa4
Deel dit bericht met je vrienden!