zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Raaven - Pop van vóór Bach

18 januari 2012
Van 12:30 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag speelt Raaven het programma Pop van vóór Bach tijdens de lunch in de Kunstkerk. Het concert is gratis.

Raaven ontdekt de bron van pop en jazz. Drie vrije vogels op rooftocht door de vroegbarok: Raaven speelt muziek uit de 17e eeuw als een popband. Een madrigaal van Monteverdi, Biber’s Passacaglia, dansmuziek van Purcell en Dowland in kleurrijke en overrompelende versies.

Het programma is een keuze uit het repertoire dat alsmaar groeiende is. Naast genoemde grootheden ook minder bekende, maar daarom niet minder inspirerende, componisten als Schmelzer, Castello, De Visée, Mudarra en Pandolfi Mealli.

Uitbundig, extatisch, lyrisch, melancholiek, soms ruig, rauw of raar: Raaven speelt pas echt authentiek, op instrumenten van deze tijd en met een 21e-eeuwse instelling. Dit trio gaat op rooftocht door de vroegbarok en ontdekt de bron van jazz en pop.

Bezetting:
Wiek Hijmans elektrisch gitaar
Raaf Hekkema saxofoon
Joshua Samson percussie

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kunstkerk Dordrecht

Museumstraat 65

639 85 55

kunstkerk@dordrecht.nl www.kunstkerkdordrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!